18:11:26 22.09.2020
 
Stiri

ÎNFRĂȚIRE // Raionul Hâncești și Județul Maramureș din România au semnat un ACORD de cooperare

Actualitate 10.09.2020 18:27 Vizualizări1218 Autor: Ziarul National
ÎNFRĂȚIRE // Raionul Hâncești și Județul Maramureș din România au semnat un ACORD de cooperare


Conducerea raionului Hâncești din R. Moldova și cea a județului Maramureș din R. Moldova s-au înfrățit astăzi prin semnarea unui acord de cooperare.

Evenimentul a avut loc în format on-line la Complexul istorico-arhitectural Conacul Manuc-Bey din Hâncești, în prezența președintelui raionului, Iurie Levinschi, vicepreședinților Dumitru Cornei și Vasile Secu, consilieri raionali și altor invitați.Iurile Levinschi și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Valer Zetea, au oficializat prin parafare, într-o atmosferă solemnă, Acordul de cooperare dintre Hâncești și Maramureș, urmând ca, în viitorul apropiat, structurile abilitate din cadrul Consiliul Raional Hâncești și Consiliul Județean Maramureș să coordoneze și aprobe un set de acțiuni concrete pe termen scurt și mediu ce urmează a fi realizate de către cele două părți.

Menționăm că autoritățile de la Hâncești au semnat anterior asemenea acorduri de cooperare cu mai multe autorități de peste Prut, inclusiv cu cele de la consiliile județene Prahova, Vaslui, Iași, Galați, Cluj, Primăria Sectorului 6 al municipiului București etc.

Aceste cooperări au adus finanțări și ajutoare importante la Hâncești. Unul dintre exemple este alocarea de către Consiliul Județean Cluj a 150 de mii de euro pentru crearea Centrului de excelență în domeniul educației de la Hâncești.

De asemenea, restaurarea cu 2,5 milioane de euro a Conacului Manuc-Bey a avut loc în cadrul unui proiect transfrontalier finanțat de UE în care partener a fost inclusiv Primăria Solești din județul Vaslui.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Vasile 10.09.2020 22:02

Prea multe acorduri de infratire sau semnat! De ce nu vine odata acordul la nivel de infratire intre doua state sal comasam in unul puternic si strans unit. Sa le dam la mue lui Lucinscii,Tcacuk si toti pidarii gondonisti?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md