21:46:48 18.06.2021
 
Stiri

ÎMPRUMUT de peste 100 de MILIOANE de euro: Primele șase LOCOMOTIVE din cele 12 comandate de R. Moldova ajung la Chișinău

Actualitate 13.07.2020 12:35 Vizualizări1612 Autor: Ziarul National
ÎMPRUMUT de peste 100 de MILIOANE de euro: Primele șase LOCOMOTIVE din cele 12 comandate de R. Moldova ajung la Chișinău


Primul lot de șase locomotive din cele 12 unități comandate de R. Moldova urmează să ajungă marți, pe 14 iulie, la Chișinău.

Locomotivele vor intra în posesia „Căii Ferate din Moldova” (CFM), care a împrumutat, în 2018, bani de la Uniunea Europeană, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții pentru a le achiziționa.

Premierul Ion Chicu a subliniat astăzi că este vorba de prima achiziție de acest fel de la proclamarea independenței R. Moldova, iar acest fapt va permite resuscitarea activității întreprinderii și dezvoltarea economiei naționale.

„Vreau să-i felicit pe toți lucrătorii ÎS „Calea Ferată din Moldova” cu aceasta investiție crucială pentru dezvoltarea întreprinderii, dar și să mulțumesc membrilor unității de implementare a proiectului. Ultimii au dat dovada de înalt profesionalism și perseverență, depășind provocările apărute în calea implementarii și realizării proiectului investițional. Reformele demarate în perioada în care am condus „Calea Ferată din Moldova au un caracter ireversibil, iar pentru continuarea implementării lor e nevoie de prudență și diligență”, a scris ope Facebook Iurie Topală, fostul director al CFM, care a încheiat în 2018 acest contract cu partenerii de dezvoltare.

Menționăm că achiziția locomotivelor este prevăzută în Proiectul de Restructurare și Reorganizare a companiei „Calea Ferata din Moldova”, finanțat de către Banca Europeană pentru Reconstructie și Dezvoltare, Banca Europeană de Investitii și Uniunea Europeană. Costul total al proiectului este de 110 milioane de euro, dintre care 5 milioane de euro sunt oferite sub formă de grant din partea Fondului de Investitii pentru Vecinatate (NIF).

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

11.06.2021 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Plahotniuc s-a întor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md