07:43:48 06.12.2021
Stiri

IMPORTANT // Punctele de trecere a frontierei Sculeni și Albița ar putea deveni mult mai aglomerate: România a demarat lucrări de renovare a birourilor vamale. Călătorii, îndemnați să opteze pentru alte puncte de trecere a frontierei moldo-române

Actualitate 23.11.2021 12:44 Vizualizări1422 Autor: Ziarul National
IMPORTANT // Punctele de trecere a frontierei Sculeni și Albița ar putea deveni mult mai aglomerate: România a demarat lucrări de renovare a birourilor vamale. Călătorii, îndemnați să opteze pentru alte puncte de trecere a frontierei moldo-române


România a demarat lucrări de reabilitare a birourilor vamale de frontieră Sculeni și Albița, iar timpii de traversare a frontierei vor crește atât pentru călători, cât și pentru transportatorii de mărfuri.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu se supun controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Direcția Generală a Vămilor din România sugerează călătorilor să utilizeze rute alternative, cum ar fi punctele de trecere a frontierei Costești-Stânca, Lipcani-Rădăuți Prut, Cahul-Oancea, Giurgiulești-Galați.

În prezent, posturile vamale de frontieră Sculeni-Sculeni, Leușeni-Albița și Giurgiulești-Galați sunt incluse în lista posturilor de inspecție la frontieră în care sunt organizate controale sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, urmând a se face demersuri pentru includerea postului vamal Costești-Stânca în această listă.

„Pentru a evita eventuale inconveniențe, le recomandăm transportatorilor de mărfuri și călătorilor să ia în considerare aspectele menționate”, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Vamal.

Menționăm că proiectul de modernizare a punctelor de trecere de la frontiera moldo-română este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România - Republica Moldova 2014-2020 prin Instrumentul European de Vecinătate.

Bugetul total al proiectului este de 10 milioane de euro, din care 6,428 de milioane reprezintă valoarea totală a grantului (64,28% din bugetul proiectului), restul reprezentând contribuția proprie a guvernelor celor două state partenere.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md