05:35:52 20.10.2020
 
Stiri

IMPORTANT! Persoanele care ajung în R. Moldova traversând România și Ucraina pe cale terestră vor sta OBLIGATORIU în autoizolare timp de 14 zile

Actualitate 02.09.2020 11:59 Vizualizări1698 Autor: Ziarul National
IMPORTANT! Persoanele care ajung în R. Moldova traversând România și Ucraina pe cale terestră vor sta OBLIGATORIU în autoizolare timp de 14 zile


Cetățenii care vin în R. Moldova, traversând pe cale terestră România și Ucraina, de altfel unicele state vecine pe care le are republica, vor sta obligatoriu în autoizolare la domiciliu timp de 14 zile.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, autoizolarea este impusă, fiindcă cele două state sunt incluse în zona roșie, care presupune un număr mai mare de 50 de cazuri de COVID-19 înregistrate la 100 de mii de populație. În România, de exemplu, sunt pe moment 85 de cazuri de COVID-19 la 100 000 de populație.

CITIȚI și DOC // Cetățenii statelor vecine, România și Ucraina, obligați să stea în carantină 14 zile, dacă vin în R. Moldova: Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare

Regimul de autoizolare în acest caz este obligatoriu inclusiv pentru persoanele care revin din statele incluse în zona vedre, dar traversează teritoriul țărilor vecine, și se referă atât la cetățenii R. Moldova, cât și la cei străini.

Această regulă este exclusă în cazul în care cetățenii ajung pe cale aeriană la Chișinău, printr-o cursă directă cu avionul din statul inclus în zona verde.

Menționăm că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale actualizează o dată la două săptămâni lista țărilor pentru care este stabilit regimul de autoizolare de 14 zile la intrare pe teritoriul Republicii Moldova, în baza datelor înregistrate de Organizația Mondială a Sănătății.

Datele oficiale arată că, până acum, în R. Moldova au fost înregistrate 355 de cazuri de COVID-19 numite „de import” sau 1% din numărul total al persoanelor infectate. În ultimele două săptămâni, 50 de persoane revenite de peste hotare au fost depistate cu noul coronavirus, cele mai multe din Turcia - 15, Germania - opt, România - șase etc.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.10.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine îl salvează pe ...

16.10.2020 08:58 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vaca lui Lavrov

12.10.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine mai are nevoie ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md