03:36:43 12.08.2020
 
Stiri

Igor Munteanu, unul dintre pretendenții la funcția de PREMIER: „Hotărârea CC trebuie să pună capăt AVENTURILOR. Oferta de a forma un nou guvern, precedată de demiterea actualului executiv este de cea mai mare actualitate”

Actualitate 07.07.2020 14:38 Vizualizări1608 Autor: Ziarul National
Igor Munteanu, unul dintre pretendenții la funcția de PREMIER: „Hotărârea CC trebuie să pună capăt AVENTURILOR. Oferta de a forma un nou guvern, precedată de demiterea actualului executiv este de cea mai mare actualitate”


Deputatul Igor Munteanu, unul dintre pretendenții la funcția de premier al unui guvern asumat de Platforma „DA”, susține că decizia de astăzi a Curții Constituționale (care interzice ca alegerile parlamentare anticipate să aibă loc simultan cu cele prezidențiale n.r.) reprezintă o mică victorie pentru partidul pe care îl reprezintă. Astfel, acesta invită partidele de opoziție să se așeze la masa discuțiilor pentru a demite Guvernul Chicu și a învesti un executiv proeuropean.

„Hotărârea Curții trebuie să pună capăt aventurilor. Ar trebui ca tacticile și strategiile politice să fie legate nu de cum evităm legea, ci de cum o respectăm mai puternic. De ce nu, hotărârea CC de azi este o mică victorie a Platformei „DA”, care a declarat răspicat și clar că, în anul 2020, alegeri parlamentare nu pot avea loc concomitent cu alegerile prezidențiale. Ne-am condus de spiritul și litera Constituției, chiar dacă la adresa Platformei „DA” au curs valuri de aberații. Unde-i lege nu-i tocmeală și astăzi suntem bucuroși să salutăm hotărârea justă a CC, care închide un subiect nefericit, manipulat de unii semidocți”, a scris Munteanu pe Facebook.

Deputatul a dezvăluit și ce urmează. „Odată fiind clarificată situația cu ipoteza alegerilor parlamentare, care nu pot coincide sub aspect constituțional cu scrutinul prezidențial, oferta Platformei „DA” de a forma de urgență un nou guvern pentru R. Moldova, precedată de demiterea actualului guvern condus de Ion Chicu, este de cea mai mare actualitate.

Partidele politice europene responsabile, motivate de obiectivul ieșirii din impasul aceste guvernări falimentare, trebuie să se așeze de urgență pentru a identifica soluția politică corectă în format parlamentar. Nu la hotelul „Luna”, ci în formatul parlamentar, singurul care poate asigura votul necesar pentru demiterea în corpore a guvernului - catastrofă, legat de numele lui Chicu, agentul electoral al campaniei lui Dodon, încă locatarul disperat al Președinției. Să oferim un guvern european cetățenilor - asta-i chemarea pe care eu și colegii mei o reiterăm azi, după clarificarea necesară a CC”, a conchis Munteanu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


V. Cretu 07.07.2020 15:34

d-le Munteanu, care e definiția unui ”guvern european”? Cine v-a ales??? Ce doctrină aveți la baza DA? Socială, democrată, liberală, creștină, conservatoare, marxistă, stalinistă, mixtă??? Ce program aveți? Cum soluționați problemele ce țin de corupție, sărăcie, economie și finanțe,proprietate/privatizare, transnistrie??? Or veniți cu fraze alese după formă și goale după conținut??? Cele 15 puncte prezentate de d-stră sunt exact vorbe goale neacoperite cu resurse... Publicați cât nu e târziu programul de măsuri și atunci poate că atrageți sprijinul populației...

V. Pădureanu 07.07.2020 16:46

”Nici o instituție nu poate supraviețui, eventual, în cazul în care are nevoie de genii sau supraoameni pentru a gestiona. Trebuie să fie organizată astfel încât să fie capabilă să obțină rezultate sub o conducere compusă din ființe umane obișnuite”. Peter Drucker

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md