13:40:56 29.11.2022
Stiri

Guvernul de la Chișinău mizează pe instituirea unui mecanism de solidaritate care să sprijine R. Moldova în achiziționarea energiei la prețuri accesibile

Actualitate 30.09.2022 16:40 Vizualizări873 Autor: Ziarul National
Guvernul de la Chișinău mizează pe instituirea unui mecanism de solidaritate care să sprijine R. Moldova în achiziționarea energiei la prețuri accesibile


Autoritățile de la Chișinău mizează pe instituirea unui mecanism de solidaritate care să sprijine R. Moldova în achiziționarea energiei la prețuri accesibile, dar și pe suport pentru integrarea în continuare pe piața europeană a energiei, prin consolidarea interconexiunilor energetice cu țările vecine și prin creșterea schimbului de energie electrică între R. Moldova, România și Ucraina.

Declarația a fost făcută astăzi de către prim-ministra Natalia Gavrilița la întâlnirea cu Johannes Hahn, comisarul european pentru Buget și Administrație, care întreprinde o vizită în R. Moldova.

Un comunicat de presă al Guvernului arată că cei doi oficiali au remarcat faptul că R. Moldova trece printr-un lanț de crize complexe, generate de războiul din Ucraina, iar pentru consolidarea rezilienței față de numeroasele provocări, republica noastră are nevoie în continuare de susținerea financiară a partenerilor externi.

Șefa Executivului a menționat că, în pofida situației dificile din republică, autoritățile vor rămâne implicate plenar în implementarea reformelor propuse, iar integrarea europeană va rămâne obiectivul strategic ireversibil al agendei interne.

Potrivit prim-ministrei, în urma consultărilor, a fost aprobat deja un Plan de acțiuni ambițios și amplu privind îndeplinirea celor nouă condiții formulate de Comisia Europeană.

„Obținerea statutului de țară-candidată pentru aderarea la UE ne face să fim și mai hotărâți în depășirea crizelor, în special pe domeniile menționate de Comisia Europeană. Suntem deciși să muncim din greu și nucăutăm scurtături pe calea spre aderare. În același timp, ne așteptăm la eficiență maximă în cooperarea cu partenerii noștri europeni și suntem siguri că apropierea noastră de Uniunea Europeană, prin obținerea noului statut, va genera rezultate concrete pentru oameni”, a spus Natalia Gavrilița.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

25.11.2022 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia teroristă și a...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Dacă telefonul meu ar putea vorbi, ce ar spune?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md