07:44:29 06.10.2022
Stiri

Grupul Trans-Oil, emisiune adițională de 50 de MILIOANE la eurobondul curent de 450 de milioane de dolari: „Cererea investitorilor internaționali pentru noua noastră emisiune adițională este o mărturie suplimentară a performanței noastre”

Actualitate 17.09.2021 10:36 Vizualizări5480 Autor: Ziarul National
Grupul Trans-Oil, emisiune adițională de 50 de MILIOANE la eurobondul curent de 450 de milioane de dolari: „Cererea investitorilor internaționali pentru noua noastră emisiune adițională este o mărturie suplimentară a performanței noastre”


Trans-Oil Group („Grupul”) a încheiat cu succes, pe 10 septembrie curent, emiterea adițională de 50 de milioane de dolari SUA la eurobondul curent de 450 de milioane de dolari, scadent în 2026. Tranzacția aduce eurobondul curent la o mărime de referință de 500 de milioane de dolari SUA, susținând astfel cererea investitorilor și sporind lichiditatea. Grupul a mai avut o emisiune de eurobond de 400 de milioane de dolari SUA în aprilie 2021, iar în iulie 2021 – o emisiune adițională de 50 de milioane de dolari SUA, scrie Tribuna.md.

Sursa citată subliniază că noua emisiune adițională a fost lansată ca urmare al tranzacționărilor intense pe piața secundară, care a generat o cerere remarcabilă din partea investitorilor, cu un portofoliu total de cereri care a atins 300 de milioane de dolari SUA în timpul formării portofoliului, reflectând supra subscrierea de șase ori.

Cererea de înaltă calitate a venit din partea investitorilor instituționali din SUA (offshore), Marea Britanie și Europa continentală, reprezentând aproximativ 50, 25 și 25% din portofoliul final. Ca rezultat, emisiune adițională a avut un preț de 104,125, reflectând randamentul final de 7,33% (YTW) – cu mult sub randamentul emisiunii inițiale.

Citește și: Vaja Jhashi a DEZVĂLUIT planurile de viitor ale Trans-Oil: „Noi acționăm concomitent în trei direcții, inclusiv pentru promovarea IMAGINII R. Moldova la nivel internațional. Suntem unica companie cu rating internațional independent”

Tranzacția îmbunătățește în continuare structura de capital și maturitate a datoriilor Grupului, înlocuind liniile inflexibile de finanțare comercială pe termen scurt cu linii de finanțare pe termen lung. S&P și Fitch au reafirmat ratingurile de credit ale Grupului și ale Eurobondului ca urmare a emisiunii adiționale.

Citi, ING și Renaissance Capital au acționat în calitate de Joint Lead Managers și Joint Bookrunners în legătură cu emisiunea adițională.

„Cererea excepțională a investitorilor internaționali pe care am văzut-o pentru noua noastră emisiune adițională este o mărturie suplimentară a performanței noastre remarcabile în mod constant, consolidând modelul de afaceri și profilul de credit solid. Suntem recunoscători pentru sprijinul investitorilor noștri de lungă durată și salutăm nume noi, care vor beneficia de o lichiditate sporita ca urmare a creșterii mărimii de referință totale la 500 milioane dolari SUA. Odată cu noua emisiune, noi continuăm să ne îmbunătățim structura de capital și să extindem scadența datoriilor, contribuind la creșterea durabilă și la dezvoltarea francizei regionale agroindustriale”, a declarat CEO și fondator al Trans-Oil Group, Vaja Jhashi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

26.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce nu renunță Put...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md