00:03:11 27.01.2023
Stiri

„Găsește-ți VACANȚA RATATĂ”: Agenția de turism de la Chișinău care îți ia banii, dar NU te trimite la mare. Zeci de PLÂNGERI la Poliție și dosar penal pentru ESCROCHERIE

Actualitate 08.09.2021 08:27 Vizualizări9885 Autor: Ziarul National
„Găsește-ți VACANȚA RATATĂ”: Agenția de turism de la Chișinău care îți ia banii, dar NU te trimite la mare. Zeci de PLÂNGERI la Poliție și dosar penal pentru ESCROCHERIE


Inspectoratul de Poliție Botanica a intentat o cauză penală, după ce peste 30 de persoane s-au plâns că au achitat în această vară mai mult de jumătate de milion de lei pentru a merge cu familiile în vacanță și nu au mai ajuns la mare

„Travel&Party, găsește-ți călătoria ideală!”. Acesta este sloganul de pe pagina sa de Facebook cu ajutorul căruia o agenție de turism din Chișinău a „pescuit” numeroși doritori de a pleca la mare în Turcia sau Bulgaria în această vară. Convinși să semneze rapid contractele și să plătească suma integrală într-un oficiu suspect din sectorul Botanica al capitalei pentru a nu rata „ofertele fierbinți”, clienții au rămas în cele din urmă și fără vacanțe, și fără bani. De partea cealaltă, Victoria Vetrilă, fondatoarea agenției „Travel&Party”, invocă o situație de „forță majoră” și afirmă că oamenii „își vor primi banii până la sfârșitul acestei săptămâni”. Aceeași agenție are de întors bani la turiști care așteaptă din 2019 același lucru.

Familia Noroacă și contractul de 36 425 de lei

După doi ani în care nu au mai fost la mare, soții Noroacă și-au spus că în această vară trebuie să-și ducă neapărat micuțul în vârstă de cinci ani în vacanță. Mai mult, Iuliana Noroacă și-a convins și mama să meargă cu ei, ca să vadă pentru prima dată Turcia și să-și întremeze și ea sănătatea la mare.

„Am văzut oferta fierbinte pe Facebook pe 5 august și în aceeași zi am semnat contractul. M-a telefonat doamna și m-a convins să venim repede, că după-masă s-ar putea să nu mai fie oferta. Am vorbit și cu mama să meargă cu noi. Am achitat mai întâi 20 de mii de lei și peste două ore am adus și cealaltă parte a sumei”, își amintește Iuliana Noroacă.

Plecarea la mare era stabilită pentru noaptea de 13 spre 14 august și turiștii așteptau cu sufletul la gură vacanța programată pentru 12 zile. Soții Noroacă și-au luat concedii de la serviciu, și-au făcut testele la COVID-19 și erau cu bagajele la ușă când, pe la ora 13.00 în ziua plecării, i-a telefonat Victoria Vetrilă.


Victoria Vetrilă, fondatoarea agenției de turism „Travel&Party”

„Ne-a spus că hotelul la care urma să plecăm este supraplin și i-au dat refuz. Chipurile, ne-a amânat pentru data de 19 august și repeta: nu știu ce să fac, nu știu ce să fac. Noi am rămas cu gura căscată, ne luaserăm deja concediu de la serviciu, mama mergea pentru prima oară la mare în Turcia la 56 de ani ai ei... N-am avut încotro, am zis hai pe 19”, rememorează Iuliana.

Calvarul, însă, abia începea. Pentru că, pe 18 august, la ora 20.00, cu doar cinci ore înainte de zbor, șefa agenției de turism din nou „nu știa ce să facă” la telefon, pentru că hotelul din Turcia „iar v-a refuzat”.

„Am început să ne certăm cu mămica, toată noaptea nu am dormit. Mămica a achitat 20 de mii de lei din suma contractului, numai ea știe cum a strâns acești bani la anii ei, și iată ce ofertă i-am găsit. Unde-i sufletul meu acum? Nici nu mai vorbesc de atunci cu părinții mei”, suferă tânăra.

Alți clienți, alte vacanțe ratate

Într-o situație similară cu cea a familiei Noroacă, care așa și nu a mai plecat în această vară la mare și încă nu și-a recuperat banii, erau alte zeci de persoane care s-au găsit în aceeași seară pe rețelele de socializare, au creat un grup pe Viber și a doua zi dimineață și-au dat întâlnire la oficiul agenției de turism. Pentru că nu au găsit-o pe proprietară la oficiul de pe bulevardul Decebal, au mers direct la Inspectoratul de Poliție Botanica, unde au scris plângeri.

Elena Memeț este o altă victimă a agenției „Travel&Party”, care urma să ajungă la același hotel, Noxinn Deluxe, mai întâi pe 14 august și apoi pe 19 august. A achitat pentru vacanța ratată 16 665 de lei. Când și-a dat seama de amploarea problemei, aceasta a telefonat la agenția din Turcia care chipurile a fost contractată pentru a întâlni acolo turiștii din R. Moldova. Cei de-acolo i-au spus că nu cunosc asemenea agenție din Chișinău și că nu lucrează cu ea. Mai mult, voucherele eliberate de „Travel&Party” ar conține date eronate atât în ceea ce privește denumirea hotelului, cât și locația acestuia.

„Eu merg până în pânzele albe. Așa tupeu nu am mai văzut. Pozează în victimă, dar victimele suntem noi. Din start ne-a dat vouchere false, nici la Aeroport nu ne-a programat. Noi am fost în noaptea ceea la Aeroport și numele noastre nu erau nicăieri”, declară femeia.


Discuția unor turiști cu Victoria Vetrilă din incinta Inspectoratului de Poliție Botanica pe 19 august curent

Turiști dați afară din hotel după trei zile

Persoanele din grupul ce urma să meargă în luna august în Turcia nu sunt unicele victime ale Agenției „Travel&Party”. Două familii tinere din Chișinău cu câte un copil de un an și jumătate și, respectiv, cinci ani și-au imaginat vacanța la mare la hotelul „Trakia” din Bulgaria. Pe 21 iulie curent au semnat, iarăși grăbite de către Victoria Vetrilă, contractul pentru o vacanță ce urma să înceapă pe 11 august și costa, numai pentru familia Olaru (nume schimbat la solicitarea interlocutorilor – n.r.) 26 980 de lei.

„Este pentru prima dată când am apelat la o agenție de turism. Pe ușa de la oficiu nu era scris nimic, un singur calendar pe perete, niște cecuri aruncate... Contractul l-am luat, dar biletele ne-a spus că vor fi pe urmă. Cu două ore înainte de plecare ne-a anunțat că hotelul a vândut mai multe camere decât are și ea ne propune alt hotel, chipurile mai bun, mai aproape de mare. Am fost de-acord, ce mai puteam face?”, ne-a povestit cuplul Olaru.

Au urcat în autocar și a doua zi erau pe litoralul bulgăresc. Nici n-au apucat să desfacă bagajele, că cele două familii din R. Moldova au fost chemate de urgență la recepția hotelului. Li s-a spus că sejurul lor nu este achitat și, de aceea, trebuie să stea în hotel, neavând voie la bazin și la mare, până se rezolvă problema. Victoria Vetrilă de la Chișinău le spunea turiștilor la telefon că „totul este achitat, odihniți-vă fără probleme, nu vă stricați vacanța”, în timp ce angajații hotelului și agenția de turism din Bulgaria trecută în actele lor de călătorie afirmau că banii nu au venit de la Chișinău.

Turiștii spun că au asistat, la un moment dat, la o discuție telefonică dintre reprezentanta agenției de turism dim Bulgaria și Victoria Vetrilă în care prima o acuza că aceasta ar avea datorii mari și o soma să le transfere banii.

Peste două zile, cei de la hotel le-au dat ultimatum să plece, fiindcă vacanța lor așa și nu mai fusese achitată.

„Era ora 17.00 seara. Noi cu doi copii mici, în țară străină, fără bani, pentru că am plătit pentru o vacanță în care totul să fie asigurat... Am început a plânge, nu știam ce să facem. În cele din urmă, ne-au lăsat să dormim și în noaptea ceea la hotel, iar a doua zi Vetrilă a organizat transport și pe 15 august dimineața eram la Chișinău. Ea spunea că a transferat banii la primul hotel și dura să ajungă banii acolo unde eram noi. Am rugat-o să ne arată copia transferului și nu a vrut”, rememorează familia Olaru.

Turiștii cu vacanță de coșmar au avut la întoarcere discuții cu Victoria Vetrilă și aceasta a scris o recipisă că le întoarce banii „până diseară”, lucru care nu s-a întâmplat nici până astăzi.

Turiști cu contracte din 2019 care încă nu și-au văzut banii

Cei care au avut de suferit în această vară nu sunt singurele victime ale agenției „Travel&Party”. Elena Nicora, de exemplu, a încheiat un contract cu această agenție încă în noiembrie 2019 pentru o vacanță ce urma să aibă loc în iunie 2020 la mare în Bulgaria. Femeia a plătit 12 000 de lei, dar a renunțat ulterior la contract din cauza pandemiei de COVID-19, fiind sigură că-și va primi banii înapoi, așa cum a indicat Guvernul în acea perioadă.

Elena Nicora se consideră „norocoasă”, întrucât acesteia i-a fost întoarsă jumătate din sumă, pe când alte două familii pe care le cunoaște și se află în aceeași situație ca a ei, cu contracte de 20 000 și 25 000 de lei, nu au văzut încă niciun ban de la „Travel&Party”.

„O telefonam pe Victoria în mai, spunea în iunie, reveneam în iunie, deja eram amânată pentru iulie, că iată-iată și... așa și nu ne-a mai întors banii”, ne-a spus femeia.

Agenție cu pagină „curată” de Facebook, cu un singur angajat și datorii de milioane

Agenția „Travel&Party” a fost fondată în anul 2016 de către Victoria Vetrilă și îl are în calitate de administrator pe soțul acesteia, Valentin Vetrilă. În anul 2019, firma avea un singur angajat și datorii curente de peste 1,2 milioane de lei.Adresa agenției este anunțată pe pagina de Facebook pe strada Mitropolit Varlaam 90, însă turiștii sunt chemați într-un birou de pe bd. Decebal de la Botanica. Acolo am mers și noi de mai multe ori în ultimele zile, dar nu am găsit-o pe Victoria Vetrilă pe loc, ușa fiind încuiată.

Am reușit să vorbim la telefon cu fondatoarea agenției, care ne-a spus că nu merge la oficiu „pentru că grupul respectiv de oameni mă amenință și strigă”.

„Este e situație de forță majoră care se rezolvă. Nu știu de ce se plâng, deoarece, conform angajamentelor, banii urmează a fi întorși în decurs de 14 zile lucrătoare. Acest termen expiră luni, dar eu intenționez să mă întâlnesc mai devreme cu ei – joi sau vineri. Ei trebuie să vină până la sfârșitul săptămânii curente cu contractele și cecurile ca să-și ridice banii. Le-am semnat scrisori de garanție și așa va fi. Fiecare va primi toată suma care trebuie”, ne-a asigurat Victoria Vetrilă.

Scrisorile de garanție semnate de șefa agenției de turism au fost semnate pe 19 august curent.

Cât privește familiile care au încheiat contracte înainte de pandemie, Vetrilă face referire la legislație, potrivit căreia banii ar urma să fie întorși până la 31 decembrie 2021.

Vetrilă a acuzat persoanele nemulțumite că ar „turna murdărie pe internet” la adresa ei și ar răspândi „informații false”, deși toate comentariile negative de pe pagina de Facebook a agenției sunt șterse imediat și autorii acestora – blocați.

Pe parcursul discuției noastre, Victoria Vetrilă ne-a atras atenția că ceea ce ne-a spus „nu este pentru public” și că nu am avea dreptul să scriem fără permisiunea ei. Mai mult, aceasta și-a exprimat dorința să scriem numai după ce „oamenii își vor primi banii”.

Cauză penală pentru escrocherie

Victimele acestei agenții de turism au pregătit scrisori la adresa conducerii R. Moldova și își pun mari speranțe că vor fi ajutate. Mai mult, dorința lor este ca astfel de cazuri să fie cercetate temeinic, pentru ca să nu aibă de suferit și alți cetățeni.

Pe 21 august curent, Inspectoratul de Poliție Botanica a pornit o cauză penală pentru escrocherie în baza plângerilor turiștilor care și-au ratat vacanța și nici nu și-au primit banii înapoi.

„Este pornită o cauză penală pentru escrocherie. În prezent au loc acțiuni de urmărire penală și nu vă putem oferi mai multe detalii”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Gheorghe Luchian, ofițerul de urmărire penală de la Inspectorul de Poliție Botanica responsabil de acest caz.

Ofițerul de presă de la Direcția de Poliție a municipiului Chișinău, Svetlana Scripnic, ne-a spus că, până în prezent au scris plângeri 30 de persoane, dar numărul acestora crește zilnic. Paguba provocată victimelor depășește suma de 500 de mii de lei, a adăugat aceeași sursă.

„În timpul apropiat vor fi efectuate percheziții în cadrul acestei cauze penale”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Svetlana Scripnic.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

clerce 25.11.2022 10:10

What can damage your liver and <a href="http://stramectol.com/ ">ivermectin lotion</a>?

Jcquzg 26.11.2022 11:03

buy cialis online cheap <a href="https://toradoplls.com/">buy cialis 40mg online</a> generic toradol 10mg

Jineuct 28.11.2022 03:53

Your testosterone level is at its highest in the morning after you wake up. It is highest directly after waking up from the alacritous regard stir (REM) nod off stage. The distend in this hormone alone may be adequacy to origin an erection, even in the truancy of any medic stimulation. Source: <a href="https://clspls.com/ ">cialis vs levitra</a>

Ldbkpp 28.11.2022 18:25

order colchicine 0.5mg pills <a href="https://gnplavic.com/">plavix us</a> buy methotrexate 5mg pills

AuFlelf 29.11.2022 18:44

What is true love between a man and a woman <a href="http://hbviagraher.com/# ">price of sildenafil in india</a>? ED is when you regularly cannot around b be socially active and guard an erection. It may exclusively materialize in some situations – in the direction of exempli gratia, you may be capable to bug an erection when masturbating, but not when you're with a partner.

Piimmob 30.11.2022 07:17

Q: What makes you happy in a relationship? A: <a href="https://sildenafilhim.com/#">viagra pill for men near me</a> All facts about pills. Affect information here. Numberless cases of it moved effectively to lifestyle changes, medications, surgery, or other treatments. Even-tempered if your efforts to explore ED are unsuccessful, you and your partner can undisturbed enjoy real intimacy and a gratifying propagative life. https://sildenafilhim.com

SoScart 30.11.2022 08:03

Q: Can you get pregnant while pregnant? A: The learn about demonstrated that ED is increasingly ruling with seniority: approximately 40% of men are fake at length of existence 40 and nearly 70% of men are diseased at grow older 70. The pervasiveness of terminated ED increased from 5% at grow older 40 to 15% at discretion 70. Maturity was the unfixed most strongly associated with ED. <a href="https://bluethshop.com/ ">can i get pregnant if my husband uses viagra</a>.

Hcxtbf 30.11.2022 22:52

buy losartan online cheap <a href="https://gnnexi.com/">nexium 20mg for sale</a> purchase sumatriptan pills

Duygji 02.12.2022 09:23

avodart 0.5mg uk <a href="https://gncelebra.com/">cheap celecoxib 200mg</a> order zofran 4mg pill

Brtldn 03.12.2022 17:05

buy aldactone 100mg generic <a href="https://gpropecis.com/">finasteride us</a> fluconazole 100mg price

AeUnpax 04.12.2022 01:47

Medicament info leaflet. Narcotic Class. <a href="http://inpharmacy.org/ ">levitra generic names</a> All about medicine. Get information here.

rhibutS 04.12.2022 19:55

What is the life expectancy of a congestive heart failure patient <a href="https://lasixotc.com/ ">generic lasix</a>?

Nhhoba 05.12.2022 00:32

generic ampicillin <a href="https://gampicil.com/">order ampicillin generic</a> buy erythromycin 250mg generic

Yrtmyq 06.12.2022 07:52

buy sildenafil without prescription <a href="https://justcarepro.com/">purchase bimatoprost</a> buy methocarbamol 500mg for sale

Cerhyq 07.12.2022 15:08

sildenafil 100mg us <a href="https://fsildalis.com/">sildenafil pill</a> estradiol 1mg for sale

Tfissh 08.12.2022 21:36

lamotrigine 200mg usa <a href="https://fstlamotrigin.com/">buy lamictal 200mg without prescription</a> oral retin cream

Qeneobe 09.12.2022 23:48

Pills message leaflet. Trade-mark names. <a href="https://paxilcr.top/ ">paxil 20 mg online</a> https://avodart1st.top/ paroxetine Tucker trends of drugs. Get dirt here.

Rjpvvb 10.12.2022 02:30

buy tadalafil 10mg generic <a href="https://fstavanafil.com/">avana medication</a> diclofenac usa

Odfdcp 11.12.2022 01:39

accutane drug <a href="https://ztmaxpill.com/">azithromycin 500mg canada</a> buy zithromax 500mg online

Sclulp 11.12.2022 07:42

purchase indomethacin generic <a href="https://fstlamisin.com/">generic terbinafine</a> order amoxicillin pill

Oapkbh 12.12.2022 14:14

cheap tadalafil pill <a href="https://edsildenafilx.com/">Generic viagra usa</a> sildenafil for women

Gunzth 12.12.2022 19:00

buy arimidex generic <a href="https://gnbiax.com/">cheap clarithromycin 250mg</a> order sildenafil 50mg pills

Polurne 13.12.2022 15:59

How do you make a guy miss you madly? Erectile dysfunction is ditty of the men's fleshly haleness disorders. It is cognized as an inability of men to attain erection during sexual sex measured if they are sexually excited. Other symptoms of ED are, either it remains with a view a abrupt while or does not occur at all. It is a repeated process. Erectile dysfunction is also called a sort of impotence. Ineffectualness is a wide aspect and covers tons other men's healthfulness lustful disorders like- impulsive ejaculation, lack of sexual have a yen for, и так далее Erectile dysfunction does not mean these problems. All these problems related to Erectile dysfunction can be cured with the resist of viagra over the counter at walmart and other <a href="https://viastoreus.com/ ">sildenafil over the counter india</a> medicines. Causes Erectile dysfunction does not hold any proper to cause. There are varied reasons behind its occurrence. It can be- tangible reasons, your vigour problems, medicines you are taking, poignant reasons, и так далее Admit's have a look on ED causes in particular. Erectile dysfunction causes are- dear blood exigency, diabetes, high blood cholesterol, nerve diseases (Parkinson's blight and multiple sclerosis), surgery, dirty hormone levels, lifestyle factors (smoking and drinking) and others (stress, hunger, nervousness, spectre, downturn). Aging factors also surpass to ED, but aging in itself is not a cause. Limited testosterone levels also in some cases pre-eminence to erectile dysfunction. Side effects caused by medications also make men not able throughout erection. But there is nothing to worry back as treatments are at instead of ED. United such at one's disposal treatment in the service of ED is generic viagra white pill.

Kkktwv 13.12.2022 20:51

acheter 20mg cialis <a href="https://sildefr.com/">acheter 200mg gГ©nГ©rique sildenafil en france</a> viagra generique pas cher

Njrumh 13.12.2022 22:44

deltasone 5mg sale <a href="https://genviapl.com/">sildenafil 100mg</a> order sildenafil 100mg without prescription

Orrfhh 15.12.2022 10:05

tadalafil kaufen ohne rezept <a href="https://sildede.com/">sildenafil 100mg fГјr frauen</a> original viagra 200mg rezeptfrei sicher kaufen

Opgpqu 15.12.2022 23:09

buy accutane for sale <a href="https://astromecl.com/">buy stromectol 3mg for sale</a> ivermectin 4000 mcg

Xfglak 16.12.2022 13:40

purchase provigil sale <a href="http://pmodafinil.com/">modafinil pills</a> brand acetazolamide 250 mg

Coeadg 17.12.2022 02:06

order doxycycline 100mg online <a href="https://doxycyclinege.com/">doxycycline 200mg ca</a> lasix generic

Tbkwpr 17.12.2022 10:45

buy altace 10mg pills <a href="https://buytemova.com/">purchase temovate generic</a> astelin canada

Jziwus 18.12.2022 05:10

clonidine without prescription <a href="https://getiotropium.com/">buy spiriva 9 mcg generic</a> spiriva 9 mcg sale

Sitaups 18.12.2022 09:19

How often should you use your inhaler <a href="https://budesonideinhaler.com/ ">budesonide 180 mcg</a>?

Edwrbs 18.12.2022 14:45

buy generic buspar 5mg <a href="https://buybuspa.com/">buspirone tablet</a> ditropan 5mg usa

Khnfmi 19.12.2022 08:57

order terazosin pills <a href="https://pioglitazonep.com/">order pioglitazone 15mg online cheap</a> buy sulfasalazine 500mg generic

Uikjna 19.12.2022 19:30

purchase alendronate sale <a href="https://gnfamotidine.com/">pepcid without prescription</a> buy pepcid online

Pqfiwj 20.12.2022 13:11

buy generic olmesartan 10mg <a href="https://getdivalproex.com/">buy depakote 250mg online cheap</a> diamox price

Spcjyi 21.12.2022 00:12

order prograf <a href="https://gtranda.com/">labetalol 100 mg cost</a> ursodiol price

PoSwast 21.12.2022 02:39

Drugs message sheet. What side effects can this medication cause? https://paxil.beauty/ how much is paxil 20 mg Physical what you after to recall about medicament. Review data now.

Itxser 21.12.2022 17:17

isosorbide tablet <a href="https://getisosorbide.com/">isosorbide 20mg tablet</a> telmisartan 80mg us

Bwtldw 22.12.2022 04:58

zyban 150 mg canada <a href="https://pozybam.com/">zyban 150 mg tablet</a> seroquel 100mg oral

Ohthgj 23.12.2022 01:57

molnunat 200mg tablet <a href="https://buylansoprazol.com/">prevacid 30mg pills</a> order prevacid for sale

Ybikzw 23.12.2022 15:04

buy sertraline generic <a href="https://gescitalopram.com/">lexapro price</a> buy sildenafil 50mg without prescription

FaFaica 23.12.2022 19:48

Swift ED may be brought on past: Enormous rot-gut intake. Medications such as sedatives, antidepressants, craving suppressants, or blood squeezing medication. Smoking or drug use. https://sibluevi.com/ viagra pills uk

Bgqqew 24.12.2022 04:54

imuran 100mcg us <a href="https://sildedfil.com/">sildenafil 20mg</a> sildenafil for sale

Uwjqjk 24.12.2022 19:35

tadalafil without prescription <a href="https://buyvg50mg.com/">pharmacy express viagra</a> sildenafil canada

Cxtoje 25.12.2022 07:38

usa cialis overnight <a href="https://buypyridiu.com/">oral pyridium 200mg</a> symmetrel 100mg usa

Popqkc 25.12.2022 23:51

order naltrexone 50 mg sale <a href="https://gnaltrexone.com/">order revia pill</a> buy aripiprazole 30mg sale

Filoade 26.12.2022 06:14

How long does it take albuterol to clear your system https://symbicortinhaler.com/ other medicines like symbicort

PiBlosy 26.12.2022 08:30

Sedative poop leaflet. Long-Term Effects. <a href="https://paxilcr.top/ ">paroxetine tab 10mg</a> First-rate more drug. Pore over here.

Nrdxkd 26.12.2022 11:33

avlosulfon 100mg ca <a href="https://dapsonemg.com/">order avlosulfon without prescription</a> perindopril pills

Econgx 27.12.2022 03:58

buy medroxyprogesterone 5mg online cheap <a href="https://gnprovere.com/">order provera pills</a> brand periactin 4 mg

Icewteet 27.12.2022 07:42

Medicament prescribing information. Generic Name. <a href="https://levitrair.com/ ">levitra cost per pill</a> All bulletin about medicine. Decipher information now.

Jskkqb 28.12.2022 01:01

oral modafinil 100mg <a href="https://pharmquin.com/">online pharmacy drugstore</a> ivermectin oral solution

Bbdikp 28.12.2022 08:03

fluvoxamine over the counter <a href="https://gfluvoxamine.com/">luvox order online</a> glucotrol pills

Ysqdjb 29.12.2022 05:50

oral isotretinoin 20mg <a href="https://famoxicillin.com/">buy amoxil 500mg generic</a> deltasone 40mg cost

Dnhxkn 29.12.2022 20:41

buy piracetam 800 mg generic <a href="https://buyedvgr.com/">oral sildenafil 100mg</a> sildenafil 25mg for sale

FaInsit 30.12.2022 00:21

Meds prescribing information. Short-Term Effects. https://pharmduck.com/ reputable canadian pharmacies

Cctura 30.12.2022 09:33

buy zithromax 500mg pills <a href="https://azithromypin.com/">order azithromycin 250mg generic</a> cheap gabapentin tablets

Dohfuk 31.12.2022 00:29

order cialis 10mg without prescription <a href="https://getvgraed.com/">generic sildenafil 50mg</a> cheap viagra for sale

Jineuct 31.12.2022 01:39

Breathing ED involves abnormalities the penile arteries, veins, or both and is the most run-of-the-mill basis of ED, chiefly in older men. When the problem is arterial, it is predominantly caused by arteriosclerosis, or hardening of the arteries, although trauma to the arteries may be the cause. Source: <a href="https://clspls.com/ ">cialis with a doctor's prescription</a>

Dgawan 31.12.2022 13:29

buy lasix 100mg for sale <a href="https://hfurosemide.com/">lasix 100mg brand</a> plaquenil without prescription

Keaecu 01.01.2023 03:47

cialis pills 10mg <a href="https://aclomipramine.com/">cheap clomipramine 25mg</a> clomipramine 25mg pills

Fhslch 01.01.2023 17:00

chloroquine tablet <a href="https://cenforcev.com/">purchase cenforce sale</a> oral baricitinib 2mg

Fyeviff 02.01.2023 03:08

Pills information sheet. Trade-mark names. <a href="https://sildenafil.beauty/ ">sildenafil pills 25mg</a>

Upncgi 02.01.2023 08:28

order sporanox sale <a href="https://atinidazole.com/">order tindamax 300mg without prescription</a> order tinidazole 500mg generic

Azuhcq 02.01.2023 20:49

glucophage pills <a href="https://edytadal.com/">generic tadalafil 10mg</a> tadalafil liquid

Tkltxs 03.01.2023 12:30

olanzapine 10mg us <a href="https://avalsartan.com/">valsartan 80mg cost</a> purchase valsartan

Maeerb 04.01.2023 00:53

buy amlodipine without prescription <a href="https://amlodipine.best/">order norvasc without prescription</a> cialis price

Zohtte 04.01.2023 16:31

buy clozaril 50mg sale <a href="https://adecardron.com/">dexamethasone sale</a> buy dexamethasone 0,5 mg sale

Aevczg 05.01.2023 05:10

real viagra sites <a href="https://viasdfn.com/">viagra 50mg brand</a> brand lisinopril 2.5mg

Tbxbmd 05.01.2023 20:55

order zyvox 600mg pill <a href="https://alinezolid.com/">buy linezolid for sale</a> casino card games

Figroug 06.01.2023 06:31

sildenafil cost 100mg <a href="https://sildenafil.work/ ">sildenafil 20 mg</a>

Vaqidr 06.01.2023 09:21

generic omeprazole 20mg <a href="https://essayforstusa.com/">essay for you</a> legitimate online slots for money

Ulrtri 07.01.2023 13:04

order lopressor online cheap <a href="https://metoprop.com/">buy metoprolol 100mg generic</a> vardenafil canada

Bhoero 08.01.2023 13:44

write papers for me <a href="https://bestcasimoney.com/">texas poker online</a> online slots real money usa

KoRhivy 08.01.2023 23:21

plaquenil dosage <a href="https://plaquenil.wiki/ ">side effects of plaquenil</a> plaquenil vs hydroxychloroquine

Pednay 09.01.2023 02:25

buy levitra pills <a href="https://aglyrica.store/">buy lyrica</a> buy medrol usa

Gwpipj 09.01.2023 19:48

pay for research papers <a href="https://sildenaedpl.com/">sildenafil in usa</a> sildenafil order

Chlqbr 10.01.2023 08:21

clomid 100mg for sale <a href="https://agclomid.life/">order generic clomiphene</a> slot machine games

Wrrwhj 11.01.2023 10:21

how much is cialis <a href="https://vgredpl.com/">sildenafil pharmacy</a> viagra 50mg uk

Djnoxz 11.01.2023 14:07

buy aristocort 4mg pill <a href="https://aclaritin.life/">claritin 10mg cost</a> buy desloratadine 5mg online cheap

KaAbopy 12.01.2023 01:31

malaria treatment medication, <a href="https://plaquenil.beauty/ ">side effects of stopping plaquenil</a> hydroxychloroquine sulfate over the counter.

Pllrxk 12.01.2023 19:29

priligy price <a href="https://amisoprostol.best/">purchase misoprostol pill</a> levothyroxine cost

Dyhfdi 12.01.2023 21:09

cheap cialis tablets <a href="https://esildenafilpl.shop/">order sildenafil for sale</a> buy sildenafil 100mg sale

Exnhwy 14.01.2023 01:05

generic xenical 120mg <a href="https://aorlistatd.com/">orlistat for sale online</a> zovirax 800mg oral

Yzosir 14.01.2023 01:29

cialis india <a href="https://edbstcls.com/">order tadalafil 10mg pills</a> buy plavix 75mg for sale

Ixstcl 15.01.2023 19:25

order methotrexate for sale <a href="https://awarfarin.com/">generic warfarin 2mg</a> order generic metoclopramide

Hgflns 16.01.2023 09:52

motilium ca <a href="https://tetracyclines.top/">tetracycline pills</a> cyclobenzaprine 15mg for sale

ZoAssox 16.01.2023 23:32

levitra review <a href="https://sway.office.com/QogBOZRdik7HgSSI/">order levitra</a> what is vardenafil 20mg.

Akpadt 16.01.2023 23:59

cost cozaar 25mg <a href="https://esomeprazoletab.pro/">oral esomeprazole 20mg</a> topiramate 100mg canada

Jakebf 17.01.2023 14:43

lioresal medication <a href="https://tizanidines.shop/">zanaflex over the counter</a> toradol drug

Mppfpv 18.01.2023 04:29

buy sumatriptan 50mg pill <a href="https://hlevofloxacin.com/">order levofloxacin for sale</a> buy avodart 0.5mg pills

Numhaime 18.01.2023 19:16

Drugs message in behalf of patients. Short-Term Effects. <a href="https://gamespace.com/members/ventolin/ ">cost of ventolin</a> online ordering viagra australia

Avespx 18.01.2023 19:47

purchase colchicine online <a href="https://acolchicine.top/">gloperba without prescription</a> blackjack game

Ipfeqa 19.01.2023 09:26

order ranitidine sale <a href="https://buymobicp.com/">meloxicam over the counter</a> order celecoxib 200mg without prescription

Bzarld 20.01.2023 00:59

poker online real money <a href="https://plwinslotgames.online/">bonus poker online</a> spins real money online

KoInata 20.01.2023 03:14

plaquenil sulfate <a href="https://hydroxychloroquine.homes/">hydroxychloroquine 200 mg</a> hydroxychloroquine 200 mg tab.

Fomdwx 20.01.2023 14:19

flomax oral <a href="https://azofranbuy.com/">buy ondansetron pills</a> generic spironolactone 100mg

Jineuct 20.01.2023 16:34

ED is when you regularly cannot get and subsistence an erection. It may just come to pass in some situations – for norm, you may be masterful to travel an erection when masturbating, but not when you're with a partner. Source: <a href="https://clspls.com/ ">buying tadalafil</a>

Rxdfmj 21.01.2023 14:51

cialis coupon cvs <a href="https://cialedpill.com/">order tadalafil 5mg online cheap</a> order cipro for sale

Polurne 21.01.2023 18:43

How can I make my wife happy at night? Erectile dysfunction is undivided of the men's sexual constitution disorders. It is cognized as an inability of men to attain erection during sexual intercourse coextensive with if they are sexually excited. Other symptoms of ED are, either it remains for the treatment of a abrupt while or does not come to pass at all. It is a repeated process. Erectile dysfunction is also called a type of impotence. Weakness is a comprehensive exposure and covers scads other men's salubrity sexual disorders like- unfledged ejaculation, deficit of sexual give one's eye-teeth for, и так далее Erectile dysfunction does not number among these problems. All these problems cognate to Erectile dysfunction can be cured with the aid of herb viagra pills and other <a href="https://viastoreus.com/ ">buy real sildenafil online with paypal from india</a> medicines. Causes Erectile dysfunction does not bear any specific cause. There are many reasons behind its occurrence. It can be- tangible reasons, your vigour problems, medicines you are bewitching, warm reasons, etc. Admit's have a look on ED causes in particular. Erectile dysfunction causes are- dear blood compressing, diabetes, spaced out blood cholesterol, spirit diseases (Parkinson's ailment and multiple sclerosis), surgery, low hormone levels, lifestyle factors (smoking and drinking) and others (worry, foreboding, pressure, spectre, hollow). Aging factors also outstrip to ED, but aging in itself is not a cause. Sparse testosterone levels also in some cases take the lead to erectile dysfunction. Side effects caused by means of medications also decide on men not able for erection. But there is nothing to be concerned thither as treatments are at in place of ED. Joined such at one's disposal treatment in the service of ED is viagra over the counter europe reviews.

Mgpqlh 22.01.2023 10:53

simvastatin 10mg drug <a href="https://propecianow.top/">buy finasteride 5mg pills</a> buy propecia 1mg without prescription

Vrfzlt 22.01.2023 19:40

buy generic metronidazole 200mg <a href="https://flagylf.life/">metronidazole online order</a> order bactrim 960mg sale

Gdfsbi 23.01.2023 15:34

buy diflucan 100mg without prescription <a href="https://afluconazole.top/">order generic diflucan</a> viagra sildenafil 100mg

Bjwyfa 24.01.2023 00:35

keflex order <a href="https://cephalexinp.top/">keflex for sale online</a> erythromycin 500mg for sale

Ymxdco 25.01.2023 02:04

order viagra 100mg <a href="https://edpillfsa.com/">usa viagra sales</a> tadalafil 10mg pills

tadalafil 20 mg 25.01.2023 13:06

Medicament information leaflet. Effects of Hypnotic Abuse. walmart tadalafil price <a href="https://tadalafilendy.com/">tadalafil 40 mg best price</a> cheapest tadalafil cost

Ujwboo 25.01.2023 22:46

order cefuroxime 250mg pill <a href="https://ebimatoprost.com/">order generic bimatoprost</a> methocarbamol 500mg for sale

Ukdyrx 26.01.2023 14:21

free slots online <a href="https://casoxplay.com/">parx casino online</a> cialis pills 5mg

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

23.01.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Războiul din Ucraina...

20.01.2023 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Nebunia rusă

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md