01:19:46 05.12.2021
Stiri

FOTO, VIDEO // Expoziție dedicată celor 30 de ani de relații diplomatice R. Moldova - România, inaugurată la Biblioteca Națională de la Chișinău: „30 de ani este vârsta unei generații care, sperăm, a crescut, a scris, a gândit românește și european”

Actualitate 25.11.2021 18:29 Vizualizări592 Autor: Ziarul National
FOTO, VIDEO // Expoziție dedicată celor 30 de ani de relații diplomatice R. Moldova - România, inaugurată la Biblioteca Națională de la Chișinău: „30 de ani este vârsta unei generații care, sperăm, a crescut, a scris, a gândit românește și european”


O expoziție cu genericul „Republica Moldova - România: 30 de ani de relații diplomatice” a fost inaugurată joi, 25 noiembrie curent, în sediul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova.

Expoziția promovează, prin documentele, publicațiile și materialele vernisate, esența caracterului special al relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și România în cei 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și va putea fi vizitată timp de o lună.Evenimentul a fost deschis de ministrul Culturii, Sergiu Prodan, și de Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, în prezența gazdelor și oaspeților expoziției.

Ambasadorul Daniel Ioniță a subliniat, în discursul său, că evenimentul anticipează sărbătorirea Zilei Naționale a României, pe 1 decembrie, și oferă un prilej excelent pentru a reflecta asupra trecutului, mai ales că relațiile dintre România și Republica Moldova au transcens istoriei, deoarece se bazează pe un filon identitar comun de limbă, istorie, cultură și tradiții, pe un Parteneriat strategic pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova, pe numeroasele proiecte, din ultimii ani, de natură socială susținute de contribuabilul român pentru toți cetățenii Republicii Moldova etc.

„Treizeci de ani de la independența Republicii Moldova reprezintă puțin, raportându-ne la scara istoriei, însă la nivel personal este vârsta unei generații. O generație care a crescut, s-a dezvoltat, a scris, a gândit, sperăm noi, românește și european”, a declarat diplomatul.

De asemenea, Ambasadorul României a menționat că, urmare a votului democratic exprimat de cetățeni atât la alegerile prezidențiale cât și la cele parlamentare, speranțele noastre comune sunt încărcate de optimism și încredere într-un viitor mai bun pentru noi toți.

„Vom conta în continuare pe susținerea, priceperea și înțelepciunea dumneavoastră pentru a face această relație atât de specială dintre România și Republica Moldova și mai puternică, și mai vizibilă, și mai profundă”, și-a încheiat discursul Ambasadorul Daniel Ioniță.

Menționăm că expoziția-eveniment „Republica Moldova - România: 30 de ani de relații diplomatice” este organizată de Ambasada României în Republica Moldova, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Muzeul Național de Etnografie și Istorie Culturală.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md