04:43:54 17.04.2024
Stiri

GALERIE FOTO // „NEXTGEN”, proiectul de pregătire a viitorilor CAMPIONI ai R. Moldova, a fost lansat la Criuleni. Dmitri Torner: „Sunt sigur că acești copii au toate șansele să participe la competiții internaționale și să aducă glorie R. Moldova”

Actualitate 13.02.2024 10:59 Vizualizări1825 Autor: Ziarul National
GALERIE FOTO // „NEXTGEN”, proiectul de pregătire a viitorilor CAMPIONI ai R. Moldova, a fost lansat la Criuleni. Dmitri Torner: „Sunt sigur că acești copii au toate șansele să participe la competiții internaționale și să aducă glorie R. Moldova”


O ședință open de antrenament pentru copiii interesați de biatlon s-a desfășurat pe 10 februarie 2024 la Criuleni, Federația Națională de profil prezentând în cadrul acesteia un nou proiect de pregătire a viitorilor campioni „NEXTGEN”. Datorită armelor cu laser și țintelor mobile oferite de Uniunea Internațională de Biatlon (IBU), evenimentul a căpătat o formă captivantă și plină de aventură pentru mai mult de 50 de copii din raionul Criuleni.

În plus, copiilor le-a fost prezentat un film despre performanțele biatloniștilor din R. Moldova. Reprezentanții Federației de Biatlon sunt convinși că discipolii din domeniu se pot inspira de la juniorii din R. Moldova, care au participat anul acesta la Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineret.„Prima familiarizare a copiilor cu biatlonul, cu realizările adevăraților performeri, precum și posibilitatea de a se antrena cu echipament profesionist - este principalul obiectiv ce ține de educația noii generații de biatloniști din R. Moldova. Eu văd cum strălucesc ochii lor, cât de inspirați sunt! Dacă reușim să-i entuziasmăm cu acest gen de sport, atunci vom forma o „rezervă de biatlon” pentru participarea la Jocurile Olimpice de tineret-2028. Suntem siguri că ei au toate șansele să participe la competiții internaționale de anvergură și să aducă glorie pentru R. Moldova”, a declarat Președintele Federației de Biatlon, Dmitri Torner.

Acesta sa referit și la scopurile proiectului „NEXTGEN”. „Ne propunem organizarea de antrenamente deschise, crearea unor secții gratuite, întâlniri cu biatloniștii din R. Moldova în diferite raioane ale republicii. O direcție importantă trasată de „NEXTGEN” este pregătirea antrenorilor de biatlon”.

Raionul Criuleni a fost identificat ca bază pilot pentru acest proiect, în primul rând datorită faptului că antrenorul și directorul școlii sportive de aici este o biatlonistă din R. Moldova, participanta la două Olimpiade, multiplă medaliată la competiții internaționale, maestra în sport Alexandra Camenşcic.

Tot ea este și antrenoarea primei secții de biatlon pentru participanții proiectului „NEXTGEN” care va funcționa în fiecare zi de miercuri și vineri de la ora 15:30 până la 17:00, în mod gratuit, la Centrul de Tineret UNIT din Criuleni.

„Mi-a plăcut mult, mă voi antrena ca să pot accede la Jocurile Olimpice de Tineret”, a spus Sorin Rubanov, unul dintre participanții la proiectul „NEXTGEN”.

Visează să devină sportivă și Valeria Mafteuță. „Vreau să cuceresc toate medaliile și cupele!”.

Iar Mihai Chiriță și-a stabilit drept obiectiv „să se antreneze pentru a trage bine la țintă și să nu rateze”. Sanda, în vârstă de 11 ani, pentru prima dată a ținut armă sportivă în mână și a avut emoții pozitive de performanță.

Părinții, de asemenea, sunt mulțumiți de noua pasiune a copiilor: „Pentru Emilian este o motivație bună, sper că va avea realizări notabile. Este o nouă probă în Criuleni, așa că este interesant atât pentru copii, cât și pentru părinți”, a remarcat Alina Raсu.

„Eu sunt din Criuleni și doresc foarte mult ca în următorii patru ani să formăm aici o echipă de noi biatloniști, iar în echipa națională pentru Jocurile Olimpice de iarnă de tineret să fie incluși copii care astăzi sunt prezenți aici. Mă bucur că Federația inițiază foarte multe proiecte. Este un sprijin foarte mare pentru sportivi”, a declarat Alexandra Camenşcic, biatlonistă din Moldova.

Președintele Federației naționale de biatlon, Dmitri Torner, consideră că R. Moldova are toate posibilitățile de a dezvolta și alte sporturi de iarnă - schi și sanie. El nu exclude că proiectul „NEXTGEN” poate fi extins pentru a crea viitori campioni și în aceste discipline sportive.

Federația de Biatlon anunță că este disponibilă pentru cooperare cu autoritățile, comitetele părintești și profesorii de educația fizică în vederea implementării proiectului la instituții de învățământ și sport din întreaga țară.

Scopul proiectului „NEXTGEN” este popularizarea biatlonului, „TornerSportsInitiative” constituind o serie de inițiative ale președintelui Federației de Biatlon din Moldova, Dmitri Torner. Un alt obiectiv este pregătirea „rezervei de biatloniști” pentru participarea la Jocurile Olimpice de Tineret-2028, accentul fiind pus pe descoperirea tinerelor talente.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md