15:43:10 18.05.2022
Stiri

FOTO // Spirite încinse la Orhei, unde zece de polițiști au împânzit „OrheiLand”. Guvernarea este acuzată că a „luat sub asediu” parcul de distracții: „Aceasta este o bătaie de joc, Poliția a alungat copiii din parc”

Actualitate 28.01.2022 17:20 Vizualizări2801 Autor: Ziarul National
FOTO // Spirite încinse la Orhei, unde zece de polițiști au împânzit „OrheiLand”. Guvernarea este acuzată că a „luat sub asediu” parcul de distracții: „Aceasta este o bătaie de joc, Poliția a alungat copiii din parc”


„Zeci de polițiști au împânzit astăzi parcul de distracții „OrheiLand” și i-au împiedicat și intimidat pe copiii și adulții care au mers să se distreze în aer liber. Polițiștii au invocat că sunt obligați să întreprindă măsuri în conformitate cu decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP). Asta deși Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei nu interzice activitatea „OrheiLand” și nici activitatea școlilor sau a altor instituții, așa cum s-a întâmplat la nivel central”, se arată într-un comunicat de presă al administrației publice din Orhei.

Potrivit sursei citate, oamenii s-au arătat indignați de atitudinea și comportamentul polițiștilor. „Ne-au alungat. Îi rog pe polițiști să ne explice nouă, părinților, ce să facem cu ai noștri copii, care și așa sunt nevoiți să stea toată ziua în casă? Unde să-și petreacă ei timpul liber, unde să se recreeze?”, a spus o mamă, care a venit cu al ei copil la „OrheiLand”.

„Copiii plâng, s-au speriat când au văzut atâția polițiști. Ne-au alungat de la carusele. Au oprit curentul. Copiii însă vor să se distreze. Ce înseamnă asta? Aceasta este o bătaie de joc! Copiii suferă din cauza politicului! Să vină cei de la Guvern să le explice copiilor de ce nu au voie să se distreze. Nu au niciun drept să ne alunge!”, a spus o bunică care a mers cu nepoții la „OrheiLand”.

„Nu ne speriați copiii! Să vă fie rușine!”, a spus un alt vizitator al parcului.

Deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a intervenit și le-a luat apărarea vizitatorilor. „Noi nu punem viața nimănui în pericol. Pe teritoriul „OrheiLand” se respectă toate normele sanitare, se păstrează distanța socială, teritoriul e mare, sunt șase hectare. Riscul de infectare cu noul coronavirus este zero. Vă asigur că acei copii care fac lecțiile online, stau acasă, apoi merg la magazin sau în vizită la rude riscă să se îmbolnăvească mai repede decât la „OrheiLand”. Copiii noștri trebuie să aibă unde să-și petreacă timpul liber”, a spus Marina Tauber.

De asemenea, Marina Tauber a declarat că va îndeplini toate procedurile legale, astfel încât toți cei care au comis ilegalități să fie trași la răspundere. „Nu aveți dreptul să închideți un loc public, în lipsa unei decizii judecătorești sau a unei decizii a autorităților locale. Am impresia că toți polițiștii, care sunt în Moldova, au fost trimiși la „OrheiLand”. S-au încheiat toate infracțiunile, ei nu au altă treabă decât să stea la „OrheiLand”, de parcă aici ar fi criminali. Din păcate, poliția execută indicațiile Maiei Sandu. Rușine dna Nemerenco, rușine dna Gavrilița! Guvernul a început să lupte deja cu copiii! Poliția este nevoită să execute niște ordine ilegale. Vom depune demersuri la toate instituțiile abilitate, astfel încât cei vinovați să răspundă pentru acțiunile lor ilegale”, a dat asigurări deputatul Marina Tauber.

La rândul său, primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, le-a explicat polițiștilor că acțiunile lor sunt ilegale și lipsite de logică. „Este un teren amenajat. Noi tot suntem părinți, suntem conștienți de riscurile de îmbolnăvire, dar vă asigur că în acest parc se respectă toate normele sanitare și că nu există niciun pericol de infectare. Noi zilnic depunem eforturi pentru a proteja sănătatea, bunăstarea și confortul oamenilor”, a spus Pavel Verejanu.

În context, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a reiterat că decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a raionului Orhei nu interzice activitatea parcului „OrheiLand” și că această decizie este în vigoare și nu a fost contestată în nicio instanță.

„Noi suntem în stare de alertă timp de doi ani, monitorizăm situația legată de pandemia de coronavirus. Suntem conștienți de toate riscurile. Avem o decizie a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a raionului Orhei pe care o respectăm. În cazul în care situația se va agrava, vom lua alte măsuri ce se impun”, a precizat Țurcanu.

Înainte ca poliția să ajungă la „OrheiLand”, administrația parcului a anunțat, pe Facebook, că sezonul de iarnă la „OrheiLand” se va încheia duminică, 30 ianuarie. Începând cu ziua de luni, 31 ianuarie, parcul își sistează activitatea și va intra în perioada de pregătire pentru sezonul de primăvară.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md