00:14:36 05.12.2021
Stiri

FOTO // Sectorul de Poliție nr.1 din Cahul, RENOVAT cu 138 de mii de dolari, bani oferiți de SUA

Actualitate 22.10.2021 12:59 Vizualizări794 Autor: Ziarul National
FOTO // Sectorul de Poliție nr.1 din Cahul, RENOVAT cu 138 de mii de dolari, bani oferiți de SUA PNUD Moldova


Cei 20 de angajați ai Sectorului de poliție nr. 1 din municipiul Cahul au, începând de astăzi, condiții moderne de lucru pentru a acorda ajutorul necesar celor circa 30 de mii de persoane deservite de polițiștii de aici.

Sediul sectorului, cu o suprafață de 200 de metri pătrați, a fost renovat cu 138 de mii de dolari, bani alocați de Guvernul SUA în cadrul proiectului „Suport pentru reforma instituțiilor de aplicare a legii din Republica Moldova”, implementat de PNUD.

Mai exact, edificiul a fost dotat cu mobilier, echipament performant și dispune de o sală de audieri și o sală polivalentă, utilizată pentru diverse activități comunitare, precum întâlniri de informare a cetățenilor, iar infrastructura nouă permite accesul în clădire și a persoanelor cu nevoie speciale.

În incinta Inspectoratului de poliție Cahul a fost amenajată o cameră de prezentare spre recunoaștere și o cameră pentru martori, protejată prin vitraliu-oglindă, pentru a permite recunoașterea suspecților în condiții de siguranță și confidențialitate, de exemplu, în cazuri de violență în familie, trafic de persoane sau alte infracțiuni violente. Camera pentru martori poate fi utilizată la necesitate și în calitate de cameră de audieri.Fiecare din cei 20 de polițiști care activează în cadrul sectorului de poliție are spațiu individual de lucru și acces la bucătăria amenajată, vestiar. Sediul deține cazangerie modernă și grupuri sanitare accesibile pentru utilizatorii de scaune rotile, iar în imediata apropiere de sectorul de poliție a fost amenajat un teren de joacă pentru copii.

De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, angajații au fost instruiți în baza unui program de implementare a conceptului poliției comunitare, care include criminologia și prevenirea infracționalității, instrumente și metode utilizate în activitatea polițienească comunitară, metode de identificare și de soluționare a problemelor de siguranță comunitară etc.

„Acest sector de poliție renovat și bine amenajat va oferi un mediu modern și funcțional care să consolideze legătura dintre polițiști și comunitate. O mai mare accesibilitate a instituției de aplicare a legii fortifică relația dintre comunitate și poliție, crește încrederea și generează o cooperare care reduce criminalitatea și permite poliției să răspundă mai bine nevoilor comunității”, a declarat, la evenimentul de inaugurare a sediului renovat, Katrina Fotovat, oficială de rang înalt în cadrul Biroului pentru Probleme Globale ale Femeilor, Departamentul de Stat al SUA, citată de PNUD Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md