01:20:45 25.10.2021
Stiri

FOTO // România acordă peste 1 000 000 de lei pentru amenajarea și modernizarea SCUARULUI din strada Nicolae Titulescu, municipiul Chișinău: Guvernul anunță instalarea unui monument în memoria omului politic român

Actualitate 13.10.2021 16:25 Vizualizări1112 Autor: Ziarul National
FOTO // România acordă peste 1 000 000 de lei pentru amenajarea și modernizarea SCUARULUI din strada Nicolae Titulescu, municipiul Chișinău: Guvernul anunță instalarea unui monument în memoria omului politic român


Consiliul Municipal Chișinău a aprobat astăzi cofinanțarea din partea Consiliului Județean Buzău, în sumă de peste 1 000 000 de lei, pentru implementarea și realizarea proiectului „Amenajarea și modernizarea Scuarului din strada Nicolae Titulescu, municipiul Chișinău”.

Cofinanțarea acestui proiect are loc și ca urmare a evenimentului „Zilele municipiului Chișinău la Buzău”, organizat în comun de către Primăria municipiului Chișinău și Consiliul Județean Buzău în perioada 16-18 septembrie 2021.

„Salut organizarea unor astfel de evenimente de către Primăria mun. Chișinău și insist pe desfășurarea lor și în alte orașe ale României. Astfel de evenimente vor aduce beneficii pentru ambele părți. Și nu e vorba doar de bani. Insist în continuare pe organizarea „Zilelor municipiului Chișinău la București”, eveniment despre care am vorbit și am propus să-l organizăm încă acum un an. Atunci am avut și susținerea autorităților publice locale din București”, a menționat consilierul PUN, Corneliu Pântea.

În opinia alesului local, organizarea și desfășurarea „Zilelor municipiului Chișinău la București” va aduce mai multe beneficii pentru ambele capitale românești.

Menționăm că Guvernul de la Chișinău a aprobat o decizie care prevede ridicarea unui monument în memoria lui Nicolae Titulescu. Lucrarea ar urma să fie amplasată în Chișinău, în scuarul străzilor Decebal cu N. Titulescu, la inițiativa Fundației Europene Titulescu din România și Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”.

Nicolae Titulescu a fost diplomat, jurist, profesor universitar și om politic român. În repetate rânduri a fost ministru al afacerilor străine, dar și ministru plenipotențiar, președinte al Ligii Națiunilor și membru titular al Academiei Române.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md