05:46:38 25.09.2021
Stiri

FOTO // Nonagenarul Vladimir Beșleagă, la SFAT cu președintele Maia Sandu. Scriitorul a revenit, după aproape 30 de ani, în sala unde a VOTAT Declarația de Independență a R. Moldova. Ce PROMISIUNE i-a făcut șeful statului maestrului

Actualitate 26.07.2021 19:12 Vizualizări1618 Autor: Ziarul National
FOTO // Nonagenarul Vladimir Beșleagă, la SFAT cu președintele Maia Sandu. Scriitorul a revenit, după aproape 30 de ani, în sala unde a VOTAT Declarația de Independență a R. Moldova. Ce PROMISIUNE i-a făcut șeful statului maestrului


Scriitorul Vladimir Beșleagă, ajuns la vârsta de 90 de ani, a fost astăzi în vizită la Președinție. Acesta a avut o întrevedere cu Maia Sandu și a depănat amintiri în sala în care alături de deputații primului Parlament al R. Moldova a votat Declarația de Independență.

„Mi-a făcut plăcere să mă întâlnesc astăzi, la Președinție, cu distinsul scriitor Vladimir Beșleagă. L-am felicitat cu prilejul celor 90 de ani, pe care i-a marcat la 25 iulie, și i-am admirat energia, spiritul enciclopedic și înțelepciunea de viață. Am discutat despre trecut și „cumplitele vremi” ce l-au întărit și l-au format ca personalitate, iar în sala în care a fost votată Declarația de Independență a R. Moldova ne-am amintit de perioada în care a pus umărul la constituirea R. Moldova, ca fruntaș al Mișcării de renaștere națională și ca deputat în primul Parlament”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Scriitorul Vladimir Beșleagă a împlinit 90 de ani!


De asemenea, președintele i-a făcut o promisiune maestrului Beșleaga.

„I-am mulțumim domnului Beșleagă pentru caracter, verticalitate și opera literară pe care a creat-o. I-am urat sănătate și inspirație, și i-am promis să muncim pentru a duce la bun sfârșit cauza pentru care s-a zbătut domnia sa toată viața - să construim o republică frumoasă, în care fiecare om să se simtă liber și să trăiască în demnitate”, a conchis președintele Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Klaus 26.07.2021 19:57

Frumos gest din partea sefei statului RM. Probabil că știe opinie Domnului scriitor față de cavalerii Ordinului Republicii, pe care l-a returnat. Tot ce a avut prețios de spus nonagenarul a spus în Lunarul litarar de la Biblioteca Ghibu. Ar fi bine ca cele spuse și difuzate acolo să devină accesibil tuturor cetățenilor, inclusiv Diasporei. E timpul să avem un BBeșleagă integral, ținînd cont că a făcut și doctorantură în tinerețea sa.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

17.09.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema Maiei Sandu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md