05:18:45 20.10.2020
 
Stiri

FOTO // Moldindconbank continuă să susțină Spitalul Clinic Republican pentru tratamentul bolnavilor de COVID-19 în stare gravă

Actualitate 22.09.2020 10:33 Vizualizări1652 Autor: Ziarul National
FOTO // Moldindconbank continuă să susțină Spitalul Clinic Republican pentru tratamentul bolnavilor de COVID-19 în stare gravă


Moldindconbank a devenit deja un partener de încredere al medicilor din Republica Moldova, care sunt în prima linie a luptei cu pandemia COVID-19. Pentru a le ușura munca și a spori șansele pacienților de recuperare, banca a donat Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” un lot de perfuzoare performante, de producție germană și consumabile pentru acestea.

„În secția terapie intensivă avem pacienți cu complicații pulmonare, cauzate de infecția COVID-19. Pentru ei, este absolut necesară administrarea medicamentelor strict dozate, prin intermediul seringilor automate. Aceste perfuzoare vor ajuta medicii noștri să lupte mai eficient pentru viața pacienților”, a menționat directorul Spitalului, Andrei Uncuța, în timpul ceremoniei de transmitere a donației.„Nu putem rămâne indiferenți în situația creată și am decis să contribuim, cu cele 7 perfuzoare și consumabile pentru acestea, în valoare de 10 mii de euro, solicitate de Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Sperăm că, datorită acestui suport, pacienții în stare gravă vor putea reveni mai rapid acasă, la familii”, a declarat vicepreședintele Comitetului de conducere al Moldindconbank, Penka Kratunova.

La rândul său, Preşedintele Comitetului de conducere al băncii, Nikolay Borissov, a precizat că instituția financiară oferă constant suport Spitalului și personalului său.

„Le suntem recunoscători medicilor pentru munca lor nobilă și avem convingerea că noua donație le va oferi un avantaj suplimentar în lupta pentru viețile pacienților”, a subliniat Nikolay Borissov.Anterior, Moldindconbank a transmis Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” un aparat performant de ventilaţie a plămânilor, în valoare de 288 000 lei, dar și un suport financiar în sumă de 105 000 lei, destinat procurării materialelor de protecţie pentru personalul Spitalului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.10.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine îl salvează pe ...

16.10.2020 08:58 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vaca lui Lavrov

12.10.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine mai are nevoie ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md