21:02:18 29.05.2023
Stiri

GALERIE FOTO // Maia Sandu, discuții cu DIASPORA din Canada. Șefa statului a acordat titluri onorifice și a vizitat o PATISERIE deschisă de o moldoveancă: „Am văzut o susținere totală pentru proiectul de aderare a R. Moldova la UE”

Actualitate 12.05.2023 15:19 Vizualizări1805 Autor: Ziarul National
GALERIE FOTO // Maia Sandu, discuții cu DIASPORA din Canada. Șefa statului a acordat titluri onorifice și a vizitat o PATISERIE deschisă de o moldoveancă: „Am văzut o susținere totală pentru proiectul de aderare a R. Moldova la UE”


„În seara zilei de ieri, la Montréal, am avut o întâlnire extraordinar de frumoasă cu cetățenii noștri care locuiesc în Canada. Am cunoscut peste 300 de oameni, veniți în Canada de câteva decenii sau doar de câțiva ani, dar toți foarte interesați de ce se întâmplă acasă”, a declarat președinta Maia Sandu, după o întrevedere cu diaspora din Canada.

Potrivit șefei statului, comunitatea din Canada este unită și implicată în diverse proiecte - sportive, culturale, de promovare a cărții românești. În context, Maia Sandu a acordat câteva titluri onorifice pentru cei care au reușit performanțe deosebite în sport și arte și care promovează în lume bunul nume al republicii noastre.

„Am discutat mult despre situația din R. Moldova, despre problemele generate de război și despre reformele pe care le facem ca să transformăm țara noastră într-un loc mai bun pentru toți cetățenii săi. Am văzut o susținere totală a comunității de aici pentru proiectul de aderare a R. Moldova la UE”, a subliniat președinta.

De asemenea, șefa statului a vizitat și o patiserie deschisă de o moldoveancă.

„M-am bucurat pentru realizările fiecăruia în parte, și a celor care au reușit să facă carieră în instituțiile statului, și a celor care au afaceri de succes. Am reușit să fac o scurtă vizită la patiseria Ecaterinei Limon-Maritzoi - o patiserie unde găsești multe bunătăți, inclusiv plăcinte ca în R. Moldova. Oamenii noștri curajoși și harnici merită să aibă un viitor european, la ei acasă. De aceea, la Adunarea „Moldova Europeană” din 21 mai, indiferent dacă suntem acasă sau peste hotare, cu toții vom spune că drumul nostru duce spre UE, spre pace și bunăstare”, a conchis președinta Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md