06:36:09 24.01.2019
 
Stiri

FOTO // Firmele familiei Juravschi sunt GĂZDUITE de sediul Comitetului Național Olimpic

Anticorupție 24.08.2016 08:00 Vizualizări5136 Autor: Ziarul National
FOTO // Firmele familiei Juravschi sunt GĂZDUITE de sediul Comitetului Național Olimpic olympic.md

Cel puțin două SRL-uri, care se ocupă de comerţul cu amănuntul al mărfurilor pentru sport şi turism, publicitate, activităţi ale agenţiilor de presă, comerţul cu ridicata al mărfurilor nealimentare de larg consum, comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, hotele, restaurante, închirierea bunurilor imobiliare proprii etc. își au sediul în edificiul Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNSO), la conducerea căruia de mai bine de zece ani este deputatul Nicolae Juravschi.

Întâmplător sau nu, întreprinderea mixtă „Sport-Time” SRL și Satul Olimpic SA, care își au sediul în edificiul CNOS, au tangență cu deputatul Juravschi. Soția sa, Lucia Juravschi, este fondatoarea întreprinderii „Sport-Time” SRL. Aceasta deține o cotă de 30% din firma care se ocupă inclusiv de comerţul cu amănuntul al mărfurilor pentru sport şi turism.

Deputatul și președintele CNOS este fondator al clubului sportiv de kaiac-canoe „Olimp-Juravschi” SRL şi deţine cote-părţi în alte trei firme: Satul Olimpic SA (activităţi ale bazelor şi amenajărilor sportive), Canu SRL şi Treipart-Grup SRL (comerţ cu materiale lemnoase, de construcţii şi alte categorii de materiale), scrie site-ul anticoruptie.md.


Deputatul Juravschi pare să nu fie deranjat nici de faptul că soția sa este angajată de mai mulți ani la CNOS, iar în 2015 a câștigat peste 17 mii de lei în fiecare lună.

De menționat că, recent, statul a alocat 12 milioane de lei pentru renovarea sediului CNOS, acolo unde se regăsesc și firmele din anturajul lui Juravschi. Inaugurarea Casei Olimpice a avut loc pe data de 7 iulie curent, iar la eveniment au fost prezenți președintele Parlamentului, Andrian Candu, și primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Casa Olimpică se regăsește într-o clădire-monument de însemnătate națională, introdusă în Registrul monumentelor de istorie și cultură a municipiului Chișinău. Acest edificiau a fost contruit între anii 1879 – 1894 de către secretarul gubernial Nicolai Ivanovici Kușkovschi.

„Casa Olimpică reprezintă împlinirea unei vechi dorințe a mișcării olimpice din R. Moldova de a găzdui cele mai reprezentative instituții de promovare a idealurilor olimpice: Muzeul Olimpic, Academia Olimpică, Asociația „Sportul și Femeia”, Fundația Campionilor Olimpici. Noul sediu al CNOS va deveni de asemenea locul unde lumea sportului își va da întâlnire”, declara Nicolae Juravschi la ceremonia de inaugurare.

Mai mult, acesta a menționat că pentru renovarea imobilului au fost alocate 12 milioane de lei, dar în cele din urmă au fost suficiente 9 milioane de lei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.01.2019 09:23 Nicolae Negru Ce le-a răspuns Teodor Meleșcanu lide...

18.01.2019 09:30 Nicolae Negru Dreptul la demnitate

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md