23:08:51 01.12.2020
 
Stiri

FOTO // Datorită unui proiect al lui Ilan Șor, străzile principale din Orhei au treceri de pietoni iluminate cu reflectoare roșii: „Orhei a devenit o localitate și mai sigură pentru pietoni”

Actualitate 29.10.2020 11:51 Vizualizări492 Autor: Ziarul National
FOTO // Datorită unui proiect al lui Ilan Șor, străzile principale din Orhei au treceri de pietoni iluminate cu reflectoare roșii: „Orhei a devenit o localitate și mai sigură pentru pietoni”


Toate trecerile de pietoni de pe străzile principale din municipiul Orhei au fost iluminate cu reflectoare de culoarea roșie, care îi face pe șoferi mult mai atenți. 30 de treceri de pietoni iluminate cu reflectoare roșii intermitente au fost inaugurate, aseară, în municipiul Orhei. Odată cu darea în folosință a acestora, autoritățile locale au încheiat procesul de asigurare a tuturor străzilor principale din oraș cu treceri de pietoni iluminate. În total, în Orhei, din 2018, când Ilan Șor a inițiat un proiect în acest sens, au fost amenajate 34 de treceri de pietoni iluminate, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Orhei.

Pentru anul viitor, autoritățile din Orhei promit că vor asigura toate străzile secundare cu treceri de pietoni iluminate.

La ceremonia de inaugurare a noilor treceri de pietoni au participat zeci de locuitori din Orhei și reprezentanți ai autorităților publice locale. Primarul de Orhei, Pavel Verejanu, a remarcat că noile treceri vor spori securitatea pietonilor.

„Acest proiect a crescut mult siguranța cetățenilor. Noile treceri iluminate îi responsabilizează și mai mult pe șoferii din trafic. Este un proiect realizat de echipa lui Ilan Șor în vederea sporirii confortul și a siguranței orheienilor”, a menționat Pavel Verejanu.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a remarcat că orașul Orhei devine unul dintre cele mai sigure localități din țară. „Siguranța în traficul rutier reprezintă una dintre prioritățile noastre. Odată cu implementarea acestui proiect de către echipa lui Ilan Șor, orașul Orhei a devenit o localitate și mai sigură pentru pietoni, e unul dintre cele mai sigure orașe din țară în această privință. Lumina roșie intermitentă pe zebră ne dă o vizibilitate mai mare nouă, șoferilor, atunci când pietonii traversează strada”, a spus Dinu Țurcanu.

Administrația orașului Orhei a anunțat că anul viitor va începe o nouă etapă a proiectului – vor fi iluminate și trecerile de pietoni de pe străzile secundare. „De altfel, acest proiect a fost extins deja și în alte raioane ale țării, la fel, de echipa lui Ilan Șor. Acum o lună, mai multe treceri de pietoni au fost dotate cu reflectoare roșii în localități din raioanele Hâncești, Criuleni și Edineț, iar acesta este abia începutul”, arată sursa citată.

În acest an, echipa Partidul „ȘOR” derulează mai multe proiecte de dezvoltare în localitățile din R. Moldova. Printre acestea se numără proiectul care își propune să asigure peste o sută de localități cu primari din partea Partidului „ȘOR” cu sisteme de iluminat stradal. În aceste localități sunt amenajate și terenuri de joacă pentru copii. La Orhei, oraș condus de reprezentanții Partidului „ȘOR”, a fost finisată, recent, renovarea tuturor drumurilor principale, dar și a câtorva secundare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // La mulți ani, România!

27.11.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine să-l sfătuiască...

23.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Noii neutraliști

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Guvernul Chicu trebuie să-și continue activitatea și după ce Maia Sandu a câștigat funcția de președinte al R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md