15:06:12 23.05.2024
Stiri

FOTO // „CRICOVA GOES GREEN”: Echipa Vinăriei „Cricova” a umplut două remorci mari cu deșeuri colectate din pădurea de lângă orășelul Cricova. Sorin Maslo: „Prin astfel de acțiuni demonstrăm că ne pasă de ceea ce ne înconjoară”

Actualitate 15.04.2024 12:44 Vizualizări3885 Autor: Ziarul National
FOTO // „CRICOVA GOES GREEN”: Echipa Vinăriei „Cricova” a umplut două remorci mari cu deșeuri colectate din pădurea de lângă orășelul Cricova. Sorin Maslo: „Prin astfel de acțiuni demonstrăm că ne pasă de ceea ce ne înconjoară”


Angajații Vinăriei „Cricova” au participat sâmbătă, 13 aprilie curent, la salubrizarea spațiului împădurit din zona orășelului Cricova, suburbie a Chișinăului, alăturându-se, astfel, inițiativei „Pădurea Curată”, o campanie lansată de Ministerul Mediului și Agenția „Moldsilva”.

Atât echipa Vinăriei „Cricova”, cât și locuitorii orășelului care s-au implicat în această acțiune de salubrizare au reușit să umple două remorci mari cu deșeurile colectate - de la hârtii și plastic, până la anvelope și materiale de construcție.

„Este esențial să conștientizăm că, prin astfel de acțiuni, demonstrăm implicare, responsabilitate și că ne pasă de ceea ce ne înconjoară. Devenim mai buni, menținem și păstrăm curățenia, iar Republica Moldova devine o casă mai frumoasă pentru noi toți. Poluarea aerului, scăderea calității solului și apei, pierderea biodiversității și schimbările climatice sunt doar câteva dintre consecințele pe care le suportăm din cauza neglijenței noastre. Salubrizarea este un prim pas esențial către protejarea naturii și regenerarea ecosistemelor afectate. Acțiunile concrete, cum ar fi colectarea deșeurilor și curățarea spațiilor naturale, sunt necesare pentru a restabili echilibrul în mediul înconjurător. De aceea, inițiativele precum această acțiune de salubrizare organizată de echipa „Cricova” sunt vitale. Nu numai că ne oferă oportunitatea de a contribui la ameliorarea impactului negativ al activităților umane asupra mediului, dar ne și învață să fim mai responsabili și mai conștienți de efectele acțiunilor noastre asupra naturii”, a declarat Sorin Maslo, directorul general al Combinatului „Cricova”.

Menționăm că Vinăria „Cricova” și-a luat, începând cu anul 2022, un angajament ferm de a investi în surse regenerabile, într-un efort continuu de a contribui la protejarea ecosistemului și la promovarea practicilor ecologice în industria vinicolă.
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md