03:36:36 03.03.2024
Stiri

Foto // Candidatul DUBIOS din lista lui Usatîi

Electorala 2014 07.10.2014 14:22 Vizualizări6485 Autor: Mariana Rață
Foto // Candidatul DUBIOS din lista lui Usatîi


Candidatul de pe locul șapte din lista electorală a Partidului „Patria” (al cărui cap de listă este gastarbeiterul Renato Usatîi), Igor Tuleanțev, a avut, în ultimii ani, o activitate controversată în R. Moldova. În calitatea sa de președinte al Ligii Tineretului Rus din Moldova, Tuleanțev a organizat mai multe evenimente scandaloase.

La inițiativa lui, Liga Tineretului Rus a organizat în noiembrie 2009 o acțiune de protest la care a cerut introducerea limbii ruse drept a doua limbă de stat în R. Moldova.

În 2011, în preajma Marșului Unirii din Bălți, Igor Tuleanțev a anunțat că Liga Tineretului Rus va asigura transportarea gratuită a tuturor doritorilor din Chișinău pentru a curma această manifestație unionistă.

Amintim că Marșul Unirii de la Bălți s-a încheiat cu violențe. Mai mulți unioniști au fost împroșcați cu pietre, iar o jurnalistă a fost rănită.

În 2012, la inițiativa lui Tuleanțev, pe fațada mai multor clădiri din Chișinău au fost amplasate bannere în susținerea lui Vladimir Putin, candidat la funcția de președinte al Federației Ruse.

Pentru „meritele deosebite” aduse în consolidarea prieteniei și colaborării dintre Rusia și R. Moldova, Tuleanțev a fost decorat de Federația Rusă cu Ordinul „Lomonosov”.

Igor Tuleanțev mai este cunoscut și pentru declarațiile sale antieuropene. El a participat, de rând cu Mihail Garbuz și guvernatorul Găgăuziei Mihail Formuzal, la mai multe întâlniri secrete cu episcopul de Bălți și Fălești Marchel. Amintim că aceste întâlniri au atras atât atenția SIS-ului, cât și a Procuraturii Generale.

Igor Tuleanțev are o colaborare strânsă cu Partidul „Patrioții Moldovei” al lui Mihail Garbuz.

Acesta a fost surprins la mai multe acțiuni ale formațiunii, dar și în compania unuia dintre membrii partidului, Oleg Bețian, pe care Ziarul NAȚIONAL l-a identificat ca fiind vicepreședintele unei organizații de lupte conduse de un fost reprezentant al lumii criminale. Membrii organizației au fost surprinși la mai multe proteste organizate de „Patrioții Moldovei”, la care a participat și Tuleanțev.
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md