05:49:05 25.09.2021
Stiri

FOTO // „Afacere profitabilă” pentru polițiștii din sectorul Râșcani al Chișinăului. TAXE de protecție, percepute lunar de la comercianții de pe teritoriul pieței „Calea Basarabiei” - câte 500 de lei de la fiecare pentru a închide ochii la abateri

Actualitate 28.07.2021 14:59 Vizualizări1872 Autor: Ziarul National
FOTO // „Afacere profitabilă” pentru polițiștii din sectorul Râșcani al Chișinăului. TAXE de protecție, percepute lunar de la comercianții de pe teritoriul pieței „Calea Basarabiei” - câte 500 de lei de la fiecare pentru a închide ochii la abateri


Cel puțin un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Râșcani al capitalei a fost reținut la începutul acestei săptămâni în rezultatul unei operațiuni desfășurate de Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, pentru estorcarea unor taxe ilegale de la comercianții de pe teritoriul pieței „Calea Basarabiei”. Taxa lunară ilegală era de 500 de lei de la fiecare comerciant.

Potrivit SPIA, începând cu vara anului 2020 și până în prezent, unii funcționari din cadrul IP Râșcani al IGP percepeau o taxa de protecție de 500 de lei pe lună de la agenții economici care desfășurau activitate comercială la piața respectivă, pentru a nu fi documentați pentru diferite abateri legislative.

Ofițerii SPIA și procurorii au efectuat pe 26 iulie mai multe percheziții în chioșcurile din piața „Calea Basarabiei”, dar și în sediul sectorului de poliție de pe teritoriul pieței „Calea Basarabiei”.

În rezultat, un angajat al poliție din cadrul IP Râșcani a fost reținut pentru 72 ore. Totodată, au fost recunoscuți și audiați în calitate de bănuiți și alte persoane, care și-au recunoscut vina parțial. Acestea sunt cercetate în libertate.

Oamenii legii bănuiesc că în această schemă ar fi implicați și alți funcționari din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar în acest sens agenții economici sunt îndemnați să depună depoziții.

Dacă va fi găsit vinovat, polițistul reținut riscă de la 3 la 7 ani de închisoare sau o amendă de până la 300 000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

17.09.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema Maiei Sandu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md