07:32:56 24.09.2023
Stiri

​Forțele Armate ale R. Moldova, DOTATE cu echipamente furnizate de UE. Înaltul Reprezentant al UE va înmâna oficial echipamentul și va lansa noua MISIUNE de parteneriat al UE în R. Moldova

Actualitate 30.05.2023 15:42 Vizualizări1248 Autor: Ziarul National
​Forțele Armate ale R. Moldova, DOTATE cu echipamente furnizate de UE. Înaltul Reprezentant al UE va înmâna oficial echipamentul și va lansa noua MISIUNE de parteneriat al UE în R. Moldova


Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, va inaugura miercuri, la Chișinău, noua Misiune de parteneriat a UE în R. Moldova și va înmâna oficial noile echipamente furnizate pentru forțele armate.

Joi, 1 iunie, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și șeful diplomației UE, Josep Borrell, vor participa la cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene, găzduită de Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, informează Serviciul European de Acțiune Externă.

Înaintea summitului, miercuri, 31 mai, președintele Ursula von der Leyen se va întâlni cu președinta Maia Sandu.

În aceeași zi, Josep Borrell va inaugura oficial noua Misiune de parteneriat a UE în R. Moldova, împreună cu viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, și ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco.

Consiliul Uniunii Europene a lansat săptămâna trecută Misiunea de parteneriat al UE în R. Moldova (MPUE Moldova) în cadrul politicii de securitate și apărare comune pentru a spori reziliența sectorului de securitate din republica noastră.

Scopul misiunii, instituită oficial la 24 aprilie 2023 la cererea autorităților din R. Moldova și la propunerea României, este de a contribui la consolidarea structurilor de gestionare a crizelor din R. Moldova și de a spori reziliența acesteia la amenințările hibride, inclusiv la securitatea cibernetică, și de a combate manipularea și interferența informațiilor străine (FIMI). Șeful misiunii va fi diplomatul român Cosmin Dinescu. Comandantul operațiunii civile va fi Stefano Tomat, director general al SEAE pentru capacitatea civilă de planificare și conducere (CPCC).

Apoi, în prezența ministrului moldovean al Apărării, Anatolie Nosatîi, Înaltul Reprezentant al UE va înmâna oficial echipamentul nou livrat Forțelor Armate ale R. Moldova, finanțat în cadrul Instrumentului european pentru pace.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md