16:10:43 18.05.2022
Stiri

Firmele din România, tot mai interesate să treacă Prutul: „R. Moldova se dezvoltă, se maturizează… E foarte ușor să te duci într-un loc în care se vorbește aceeași limbă și să simți că te duci acasă”

Actualitate 28.01.2022 13:59 Vizualizări1651 Autor: Ziarul National
Firmele din România, tot mai interesate să treacă Prutul: „R. Moldova se dezvoltă, se maturizează… E foarte ușor să te duci într-un loc în care se vorbește aceeași limbă și să simți că te duci acasă”


Companiile din România sunt tot mai interesate să treacă Prutul și să investească în R. Moldova, deoarece republica noastră se maturizează și e în continuă dezvoltare, a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie R. Moldova – România, Constantin Vieru, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Acesta a subliniat că relațiile economice dintre R. Moldova şi România sunt într-o dezvoltare permanentă și nu întâmplător: România este principalul partener comercial al R. Moldova.

„Indicatorii pe care o societate comercială îi urmărește, atunci când vine vorba de extindere, sunt factorii bancari, factori de stabilitate de stat și factori de context: zone economice libere, salariu minim, mediu sau ridicat pe economie. Fiecare are niște criterii de evaluare. În momentul în care deja sunt bănci românești în R. Moldova, întâlnim companii mari care se extind, atunci, din punct de vedere economic, atestăm o creștere organică. E foarte ușor să te duci într-un loc în care se vorbește aceeași limbă și să simți că te duci acasă. Asta e R. Moldova. R. Moldova se dezvoltă, se maturizează. În România există interes mai mare ca în ultimii ani pentru tot ce înseamnă mediul de afaceri, pentru ce înseamnă agricultură, terenuri, forță de muncă, pentru ce înseamnă să fii la mijlocul a două forțe: Estice și Vestice. Există interes de penetrare a altor piețe decât UE, dar trebuie să o faci atunci când îți permiți acel risc”, a remarcat Vieru.

În același context, sursa citată a subliniat că oamenii de afaceri din România văd că lucrurile evoluează în R. Moldova. „Se vede profesionalismul, o altă mentalitate… Companiile din România sunt interesate, vor să se dezvolte pe piață. Companiile din R. Moldova - reciproc. Eu le recomand tuturor: pentru a ajunge în Europa, folosește România ca pe o trambulină. Deja, economic vorbind, stăm bine. De la an la an, cu toate dificultățile, lucrurile sunt în creștere. Cifrele spun că noi suntem mai integrați și mai apropiați, iar R. Moldova e mai apropiată de UE, cu ajutorul României”, a conchis președintele Camerei de Comerț și Industrie R. Moldova – România.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md