21:50:53 07.08.2020
 
Stiri

EXPLICAȚIA șefului de la Guvern: De ce se cere REZILIEREA contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău

Actualitate 10.07.2020 19:23 Vizualizări1151 Autor: Ziarul National
EXPLICAȚIA șefului de la Guvern: De ce se cere REZILIEREA contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău


Agenția Proprietății Publice (APP) i-a înaintat companiei „Avia Invest” SRL o notificare prin care o anunță că solicită rezilierea contractului privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, încheiat în anul 2013.

Decizia a fost luată din cauză că „Avia Invest” nu și-ar îndeplini obligațiunile asumate în contractul încheiat cu statul.

„SRL „Avia Invest” nu a executat obligațiunile de edificare a obiectivelor concesionale, nu a îndeplinit nici etapa I, nici etapa II și nici nu a venit cu acea garanție de bună execuție în valoare de un milion de euro. Sunt articole în contractul de concesiune care prevăd clar posibilitatea de reziliere a contractului atunci când compania nu-și îndeplinește aceste obligațiuni”, a explicat astăzi la Guvern premierul Ion Chicu.

Menționăm că APP a trimis această notificare pe 8 iulie curent, acuzând „Avia Invest” că a acumulat restanțe la capitolul investiții în jur de 66,2 milioane de euro. Compania are la dispoziție 180 de zile pentru a îndeplini restanțele semnalate.

SRL „Avia Invest” acuză, la rândul ei, că acțiunile APP ar fi „o nouă tentativă de a executa comenzile personale ale lui Dodon de a desface contractul cu orice preț”.

„Presiunile au la bază interesele economice personale ale lui Igor Dodon, care nu se arată deranjat de faptul că prin această atitudine a transformat R. Moldova într-o zonă roșie pentru investitorii internaționali, inclusiv cei din Rusia, pe care șeful statului îi cheamă să facă afaceri”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md