14:20:56 21.07.2024
Stiri

Explicația penibilă a unui general rus pentru atacul cu drone de la Moscova: „Avem o țară foarte mare”

Actualitate 30.05.2023 16:27 Vizualizări1021 Autor: Ziarul National
Explicația penibilă a unui general rus pentru atacul cu drone de la Moscova: „Avem o țară foarte mare” Nexta


Șeful Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat, generalul rus în retragere Andrei Kartapolov, a explicat marți, 30 mai, atacul cu drone asupra Moscovei prin faptul că Rusia este o țară foarte mare.

„Acest lucru a fost posibil deoarece avem o țară foarte mare și există întotdeauna o breșă prin care o dronă poate zbura, ocolind zonele în care sunt amplasate sistemele de apărare aeriană”, a comentat Andrei Kartapolov, pentru RBC.

El a dat asigurări că „armata face tot ce ar trebui să facă”, subliniind că dronele nu au lovit nicio unitate militară sau guvernamentală și nu au provocat daune grave clădirilor rezidențiale.

Generalul rus în retragere a cerut o analiză amănunțită a celor întâmplate pentru a a fi luate contramăsurile necesare.

Kartapolov a mai spus că atacurile cu drone fac parte din campania de război informațional al Ucrainei.

„Este concepută să genereze un val de panică. Pentru noi, cel mai important este să nu permitem acest lucru. Este un act de intimidare care vizează populația civilă”, a adăugat șeful Comisiei pentru apărare din Duma de Stat.


Reacția a venit după ce, marți dimineață, Ministerul rus al Apărării a anunțat că mai multe drone au lovit clădiri din Moscova, fără a provoca victime și cauzând doar pagube minore. Kremlinul susține că dronele au fost lansate de Ucraina, acuzație pe care Kievul a respins-o. Toate cele opt drone au fost doborâte, a mai precizat ministerul rus.

Trei drone, doborâte în apropierea unei reședinte oficiale a lui Putin

Trei dintre dronele lansate asupra Moscovei au fost doborâte deasupra suburbiei Rubliovka, o zonă exclusivistă a capitalei ruse, unde preşedintele Vladimir Putin are o reşedinţă oficială, a declarat un deputat rus, citat de Reuters.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că două persoane au fost rănite uşor în urma atacului, dar nu au fost raportate decese.

Într-un mesaj postat pe Telegram, Aleksandr Hinştein, membru proeminent al Dumei de Stat din partea grupului parlamentar al Rusiei Unite (partidul de guvernământ), a declarat că trei dintre drone au fost doborâte deasupra a trei districte din Rubliovka, dintre care unul se află la doar 10 minute de mers cu maşina de Novo-Ogariovo, reşedinţa lui Putin din afara Moscovei, transmite ziare.com.

Comitetul de anchetă rus, care a început să investigheze atacul cu drone, a confirmat că dronele au fost doborâte deasupra districtului Odinţovski, care include şi Rubliovka.

Rubliovka, un mozaic de reşedinţe de elită situate în pădurile din vestul Moscovei, unde preţurile la imobiliare au fost cândva printre cele mai ridicate din lume, găzduieşte o mare parte din elita politică, economică şi culturală a Rusiei.

În afară de Putin, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev şi premierul Mihail Mişustin ar deţine case în zona Rubliovka, la fel ca mulţi dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Rusia.

Într-o declaraţie publicată pe Telegram de către serviciul său de presă, şeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a dat vina pentru atacul cu drone pe oficialii militari de rang înalt care locuiesc în suburbiile de lux ale Moscovei.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md