15:21:27 23.02.2024
Stiri

Examinarea dosarului lui Ilan Șor, SUSPENDATĂ. Procesul va fi reluat după ce se va expune CSJ pe marginea cererii de strămutare a dosarului

Actualitate 25.09.2020 13:46 Vizualizări1657 Autor: Ziarul National
Examinarea dosarului lui Ilan Șor, SUSPENDATĂ. Procesul va fi reluat după ce se va expune CSJ pe marginea cererii de strămutare a dosarului


Judecătorii Curții de Apel Cahul au dispus astăzi suspendarea examinarării cauzei lui Ilan Șor, până la returnarea dosarului, pe suport de hârtie, de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

Avocații lui Ilan Șor spun că CSJ examinează cererea de strămutare depusă de apărarea lui Ilan Șor. În plus, Curtea Constituțională urmează să se pronunțe în privința ridicării excepției de constituționalitate la unele articole din Codul de procedură.

O hotărâre în acest sens a fost luată azi de către un complet de judecători de la Curtea de Apel Cahul, condus de magistrata Galina Vavrin.

Avocatul lui Ilan Șor, Aureliu Colenco, a calificat acțiunile magistraților ca fiind "conforme" cu legislația, inclusiv Codul de procedură penală. „La insistența avocaților, examinarea dosarului a fost suspendată până la examinarea dosarului în CSJ, a cererii de strămutare și până la revenirea dosarului pe suport de hârtie la Curtea de Apel Cahul”, a declarat Aureliu Colenco.

Hotărârea de azi a colegiului de la Curtea de Apel Cahul confirmă, potrivit lui Colenco, că demersurile și obiecțiile apărării lui Ilan Șor au fost întemeiate atunci când instanța a încercat să examineze dosarul în lipsa acestuia pe suport de hârtie, ci doar în baza unor copii scanate pe calculator.

Apărarea lui Ilan Șor insistă în continuare pe recuzarea judecătorului Vitalie Movilă, președintele completului de judecată, care a insistat pe examinarea dosarului în lipsa fizică a acestuia. Avocații au depus o plângere către Consiliul Superior al Magistraturii în contextul "abuzurilor" colegiului condus de Vitalie Movilă. O altă plângere în acest sens va fi depusă la Procuratura Generală.

Un alt avocat al lui Ilan Șor, Denis Calaida, spune că decizia de azi a colegului a fost una corectă, în caz contrar ar fi creat un precedent periculos în justiția moldovenească.

„Examinarea dosarului este imposibilă. Completul de azi a apreciat corect, deoarece ar fi fost o „inovație” pentru justiție când se examinează un dosar fără materialele acestuia, fără ca părțile să aibă acces la el, doar în baza unor copii din calculatorul judecătorului și fără a avea posibilitatea de a le verifica corectitudinea, așa cum prevede Codul de procedură penală”, a punctat Calaida, citat de tvc.md.

Ilan Șor pledează nevinovat în dosarul pe care îl examinează Curtea de Apel Cahul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md