13:06:07 24.05.2022
Stiri

VIDEO // Europarlamentarul Siegfried Mureșan, la Chișinău: „Sunt sigur că R. Moldova va primi statul de țară-candidată pentru aderare la UE”

Actualitate 14.05.2022 14:47 Vizualizări1743 Autor: Ziarul National
VIDEO // Europarlamentarul Siegfried Mureșan, la Chișinău: „Sunt sigur că R. Moldova va primi statul de țară-candidată pentru aderare la UE”


R. Moldova va obține statutul de țară-candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, se arată sigur europarlamentarul Siegfried Mureșan, președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – R. Moldova.

Mureșan a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Chișinău împreună cu vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, că procesul de aderare a R. Moldova la UE a început.

„Procesul de aderare la UE a început, există voință politică de ambele părți, cererea a fost depusă, Consiliul UE a cerut Comisiei Europene efectuarea primilor pași, redactarea primului aviz, autoritățile de la Chișinău au răspuns în timp record la chestionare. Acum acest chestionar este evaluat și după aceea vom merge în etapele următoare. R. Moldova are perspectivă europeană. Sunt sigur că R. Moldova va primi statul de țară-candidată”, a spus eurodeputatul.

Siegfried Mureșan a subliniat că procesul de aderare va depinde și de ritmul reformelor de la Chișinău.

Acesta a ținut să amintească faptul că Parlamentul European a votat o asistență macrofinanciară de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova și prima tranșă va veni în curând la Chișinău. De asemenea, Comisia Europeană a propus un sprijin adițional de 53 de milioane de euro pentru R. Moldova.

„În aceste zile trecem prin momente foarte dificile. Războiul din Ucraina, acea agresiune barbară împotriva unui stat suveran a adus în prim plan toate vulnerabilitățile pe care le are Republica Moldova. Dar grație prietenilor europeni, republica noastră are acum o șansă unică să facă pasul decisiv în apropierea de UE, iar procesul de integrare europeană să devină ireversibil”, a declarat în aceeași conferință vicespicherul Popșoi.

El a recunoscut faptul că că statutul de țară-candidată nu va rezolva toate problemele Republicii Moldova, dar va crea un context propice pentru dezvoltarea economică și pentru dezvoltarea justiției.

„Scopul este de a îmbunătăți viața oamenilor aici, acasă, apropiind totodată năzuința legitimă a cetățenilor Republicii Moldova de a reveni în marea familie europeană”, a declarat Mihail Popșoi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ION 14.05.2022 17:33

Intuiesc că bucuria pănă la sfărșit ar putea trece în scrărbă, cu regret ! Am trecut și mai trec prin așa zisa democrație și "drepturi ale omului", care sunt pretexte pentru a profita. UE ca și US se v-a prăbușa, dar țara reîntregită și apărată de hoți și minciunoși v-a fi veșnică, fiindcă este dată de Dumnezeu. Făcăturile de oameni nu au soarta de a fi veșnic împreună, istoria deja a demonstrat.

Marian 16.05.2022 01:34

Ioane, numa tampenii zici. Tara reintregita stii ce inseamna?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Parteneriatul Estic 2

20.05.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia a înghițit găl...

16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md