05:03:57 08.12.2021
Stiri

Europarlamentarul Eugen Tomac: „Este nevoie de modificări legislative destul de precise pentru a permite instituțiilor media din România să fie mult mai prezente pe piața media din Republica Moldova”

Actualitate 15.10.2021 17:41 Vizualizări929 Autor: Ziarul National
Europarlamentarul Eugen Tomac: „Este nevoie de modificări legislative destul de precise pentru a permite instituțiilor media din România să fie mult mai prezente pe piața media din Republica Moldova”


„Am discutat la cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, și cu premierul Natalia Gavrilița ca subiectul spațiului audiovizual comun Republica Moldova - România să fie în topul obiectivelor celor două state. Mă bucură că cei doi oficiali, dar și colegii mei, au dat asigurări că există deschidere pentru a avansa pe acest subiect”, a declarat europarlamentarul Eugen Tomac la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR Moldova.

„Este nevoie de modificări legislative destul de precise pentru a permite instituțiilor media din România să fie mult mai prezente pe piața media din Republica Moldova și, de ce nu, instituțiilor care fac performanță în Republica Moldova, entități radio sau televiziuni, să aibă acces pe piața media din România”, a spus europarlamentarul.

Potrivit lui Eugen Tomac, dacă acest lucru va fi realizat, toată lumea va avea de câștigat.

„Instrumentele media au această menire, de a ține opinia publică informată și de a oferi produse de diferite categorii, inclusiv emisiuni culturale, sport, etc. Ducem lipsă de această comunicare și eu m-am angajat să fiu extrem de implicat în acest proces. Personal voi susține și voi lucra cu autoritățile de la Chișinău și București ca acest subiect să nu rămână la nivel de restanțe. Este un moment prielnic”, a spus Eugen Tomac.

La rândul lui, europarlamentarul Rareș Bogdan a precizat în cadrul emisiunii că un spațiu audiovizual comun reprezintă o șansă importantă.

„Sper ca televiziunile din România, presa scrisă și online să înțeleagă momentul, să înțeleagă oportunitatea că scopul este de a informa. Aici este o chestiune aparte. Sufletul românesc din Republica Moldova are o sensibilitate specială spre zona culturală, spirituală, mai mult decât în România. Aceste lucruri trebuie exploatate”, a spus Rareș Bogdan, care a mai menționat că presa din România poate să folosească latura spirituală a românilor din Republica Moldova.

Potrivit eurodeputatului, nu poți construi o țară cu lipsă de educație și fără valori.

„Sunt importante mașinile, drumurile, deschiderile din punct de vedere IT, dar nu trebuie uitată partea spirituală care înnobilează aceste lucruri”, a spus Rareș Bogdan.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md