03:35:16 22.05.2018
 
Stiri

Europarlamentarul Andi Cristea, despre eventuala suspendare a regimului liberalizat de vize: „O idee NĂSTRUȘNICĂ și neconformă cu realitatea”

Politică 10.01.2018 19:16 Vizualizări794 Autor: Ziarul National
Europarlamentarul Andi Cristea, despre eventuala suspendare a regimului liberalizat de vize: „O idee NĂSTRUȘNICĂ și neconformă cu realitatea” Facebook

Europarlamentarul și co-președintele Comitetului Parlamentar de Asociere R. Moldova – UE, Andi Cristea, susține că nu este adevărată informația potrivit căreia regimul liberalizat de vize pentru moldoveni ar fi în pericol.

Într-un mesaj postat pe facebook, europarlamentarul spune că e vorba de o idee năstrușnică.

„Ideea conform căreia regimul liberalizat de vize pentru cetățenii Republicii Moldova este în pericol să fie suspendat este năstrușnică și neconformă cu realitatea”, a subliniat co-președintele Comitetului Parlamentar de Asociere R. Moldova – UE.

Și fostul viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iulian Groza, a adus critici celor care au promovat ideea că cetățenii R. Moldova riscă să-și piardă dreptul de a circula fără vize în țările UE.

De menționat că lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a avertizat astăzi, printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare, că cetățenii R. Moldova ar putea fi lipsiți de regimul liberalizat de vize cu UE.

„Primul raport al Comisiei Europene în contextul Mecanismului de suspendare a regimului de vize stabilește lipsa progresului în lupta împotriva corupției și a infracțiunilor de spălare a banilor în țara noastră. Incapacitatea și iresponsabilitatea guvernării de a-și îndeplini obligațiile asumate, dar și propunerile sfidătoare de „liberalizare a capitalului” și „amnistie fiscală” riscă să lovească în regimul liberalizat de vize, care poate fi suspendat, dacă autoritățile nu-și schimbă comportamentul. Atenționăm guvernarea să-și ia în serios angajamentele și să nu lipsească cetățenii acestei țări de marele beneficiu de a putea călători liber în spațiul Schengen”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a făcut public un comunicat de presă vizavi de același raport, arătând că „apreciază înalt evaluarea Comisiei Europene, care confirmă prin fapte și statistici calificativul de implementare eficientă a regimului fără de vize cu R. Moldova atribuit la nivelul politic la Summit-ul Parteneriatului Estic din 24 noiembrie 2017”.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

16.05.2018 10:40 Vasile Gârneț Fragmente de jurnal – „Moartea lui St...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md