02:06:29 22.01.2018
Stiri

Europarlamentarul Andi Cristea, despre eventuala suspendare a regimului liberalizat de vize: „O idee NĂSTRUȘNICĂ și neconformă cu realitatea”

Politică 10.01.2018 19:16 Vizualizări596 Autor: Ziarul National
Europarlamentarul Andi Cristea, despre eventuala suspendare a regimului liberalizat de vize: „O idee NĂSTRUȘNICĂ și neconformă cu realitatea” Facebook

Europarlamentarul și co-președintele Comitetului Parlamentar de Asociere R. Moldova – UE, Andi Cristea, susține că nu este adevărată informația potrivit căreia regimul liberalizat de vize pentru moldoveni ar fi în pericol.

Într-un mesaj postat pe facebook, europarlamentarul spune că e vorba de o idee năstrușnică.

„Ideea conform căreia regimul liberalizat de vize pentru cetățenii Republicii Moldova este în pericol să fie suspendat este năstrușnică și neconformă cu realitatea”, a subliniat co-președintele Comitetului Parlamentar de Asociere R. Moldova – UE.

Și fostul viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iulian Groza, a adus critici celor care au promovat ideea că cetățenii R. Moldova riscă să-și piardă dreptul de a circula fără vize în țările UE.


De menționat că lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a avertizat astăzi, printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare, că cetățenii R. Moldova ar putea fi lipsiți de regimul liberalizat de vize cu UE.

„Primul raport al Comisiei Europene în contextul Mecanismului de suspendare a regimului de vize stabilește lipsa progresului în lupta împotriva corupției și a infracțiunilor de spălare a banilor în țara noastră. Incapacitatea și iresponsabilitatea guvernării de a-și îndeplini obligațiile asumate, dar și propunerile sfidătoare de „liberalizare a capitalului” și „amnistie fiscală” riscă să lovească în regimul liberalizat de vize, care poate fi suspendat, dacă autoritățile nu-și schimbă comportamentul. Atenționăm guvernarea să-și ia în serios angajamentele și să nu lipsească cetățenii acestei țări de marele beneficiu de a putea călători liber în spațiul Schengen”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a făcut public un comunicat de presă vizavi de același raport, arătând că „apreciază înalt evaluarea Comisiei Europene, care confirmă prin fapte și statistici calificativul de implementare eficientă a regimului fără de vize cu R. Moldova atribuit la nivelul politic la Summit-ul Parteneriatului Estic din 24 noiembrie 2017”.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md