16:50:17 25.07.2024
Stiri

VIDEO // Echipe mobile de medici veterinari care vor acoperi tot teritoriul R. Moldova: 46 de mașini pentru agențiile subordonate MAIA, procurate cu sprijinul Băncii Mondiale

Actualitate 19.06.2024 12:46 Vizualizări1197 Autor: Ziarul National
VIDEO // Echipe mobile de medici veterinari care vor acoperi tot teritoriul R. Moldova: 46 de mașini pentru agențiile subordonate MAIA, procurate cu sprijinul Băncii Mondiale


Patru agenții din subordinea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) au recepționat astăzi 46 de mașini „Dacia Duster 4X4”, procurate în cadrul proiectului național „Investiții pentru guvernanță, creștere și reziliență în agricultură” (AGRE), finanțat dintr-un împrumut acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD).

Este vorba despre Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Agenția de Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA), Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare și Centrului de Consiliere Agricolă și Rurală.

Cele mai multe automobile noi - 32 - au fost procurate pentru Serviciul veterinar al ANSA. Acestea sunt echipate cu 64 de truse medicale, precum și o unitate de dezinfecție și dezinsecție multifuncțională mobilă.

Vicepremierul Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, a declarat astăzi, în cadrul ceremoniei de transmitere a mijloacelor de transport, organizate în Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului, că automobilele respective vor asigura „mobilitatea medicilor veterinari pe tot teritoriul R. Moldova”.

Alte 12 mașini au fost repartizate direcțiilor AIPA, iar câte unul - celorlalte două instituții din subordinea MAIA.

Potrivit lui Vladimir Bolea, investiția a depășit suma de 850 de mii de euro, costul fiecărui automobil fiind de 18 490 de euro.Menționăm că R. Moldova a semnat, în iunie 2023, Acordul de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru realizarea proiectului național „Investiții pentru guvernanță, creștere și reziliență în agricultură” (AGRE) în valoare totală de 50,1 milioane de euro. Pe lângă îmbunătățirea mobilității agențiilor care acordă servicii agenților economici, proiectul mai prevede dezvoltarea sectorului de lapte și carne, dar și reabilitarea a trei sisteme de irigare centralizată.

Potrivit vicepremierului Vladimir Bolea, implementarea proiectului va contribui la consolidarea și modernizarea sectorului agricol, ceea ce va aduce beneficii durabile agricultorilor și întregii economii a R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md