18:14:14 19.09.2020
 
Stiri

Echipamente în valoare de zeci de mii de dolari, donate de SUA și PNUD pentru pregătirea angajaților Ministerului Afacerilor Interne din R. Moldova

Actualitate 06.08.2020 14:29 Vizualizări844 Autor: Ziarul National
Echipamente în valoare de zeci de mii de dolari, donate de SUA și PNUD pentru pregătirea angajaților Ministerului Afacerilor Interne din R. Moldova PNUD


Condiții mai bune de instruire în cadrul Centrului integrat de pregătire pentru aplicarea legii (CIPAL), beneficiarii căruia sunt subofițerii de poliție și carabinierii din R. Moldova.

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în R. Moldova și Guvernul SUA au donat acestei instituții un lot de echipamente în valoare totală de peste 73 de mii de dolari, utilizate pentru pregătirea fizică și tactică a peste 1 000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI), care participă anual la cursuri de formare inițială și continuă.

Lotul conține mai multe tipuri de echipamente individuale și de grup care vor fi utilizate la lecțiile practice din cadrul CIPAL. Este vorba despre măști de protecție împotriva loviturilor din timpul antrenamentelor, genunchiere, cotiere, veste anti-înjunghiere, detectoare de metale, bastoane pentru dirijarea traficului rutier, centuri tactice, manechine pentru antrenamente de salvare etc.

Cu ajutorul acestora, angajații MAI vor dezvolta mai multe abilități fizice și tactice de care au nevoie în cadrul exercitării misiunilor de serviciu, cum ar fi intervenții pentru salvare în situații critice, interceptare, somare, control corporal, aplicarea mijloacelor speciale, inclusiv a bastonului de cauciuc, cătușelor, gazelor lacrimogene etc.

„Instituirea unui centru integrat de pregătire în domeniul aplicării legii este o componentă importantă a Strategiei Naționale de Dezvoltare a Poliției 2016-2020. Donația în cauză demonstrează angajamentului Guvernului SUA de a susține eforturile Ministerul Afacerilor Interne orientate spre implementarea acestui plan”, a menționat Timothy Buckley, directorul Secției Justiție Penală și Aplicarea Legii de la Ambasada SUA în Republica Moldova.

Potrivit Strategiei de dezvoltare a poliției, centrul trebuie să asigure în anul curent formarea inițială și continuă a peste 600 de subofițeri. Conform legii, fiecare angajat al MAI este obligat să treacă o instruire specializată o dată la trei ani.

CIPAL fost constituit în anul 2018 și a fuzionat recent în anul 2020 cu Academia de Poliție. Instituția organizează şi desfășoară formarea profesională inițială și continuă a personalului Ministerului Afacerilor Interne, a personalului din instituţii de aplicare a legii şi a altor beneficiari.

În anul 2019, CIPAL a beneficiat de asistență în valoare de circa 59 de mii de dolari din partea PNUD și SUA pentru operaționalizarea procesului de instruire, în cadrul proiectului „Suport pentru reforma instituțiilor de aplicare a legii în Moldova”.

Menționăm că, în perioada 2014 - 2019, SUA a oferit, prin intermediul PNUD, circa trei milioane de dolari pentru consolidarea capacităților instituționale și profesionale ale angajaților poliției.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

15.09.2020 10:03 Ziarul National Alecu Reniță // Moldova are chipul și...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md