07:53:15 29.05.2020
 
Stiri

După ce COVID-19 a ajuns și în Parlament, un deputat propune desfășurarea ședințelor plenare în regim ONLINE

Actualitate 22.05.2020 12:37 Vizualizări738 Autor: Ziarul National
După ce COVID-19 a ajuns și în Parlament, un deputat propune desfășurarea ședințelor plenare în regim ONLINE


Infecția cu COVID-19 a ajuns și în Parlament, după ce deputatul democrat Eugeniu Nichiforciuc a fost confirmat pozitiv la scurt timp după ce a participat la o ședință în sediul Legislativului.

Pentru a evita răspândirea infecției, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, propune ca ședințele în plen ale Parlamentului să fie desfășurate în regim online.

„Având în vedere situația epidemiologică din țară care, după cum am văzut ieri, a ajuns și în Parlament, ținând cont că, în cel mai scurt timp posibil, trebuie adoptate mai multe inițiative legislative pentru a primi 30 de milioane de euro din partea Uniunii Europene, voi înregistra astăzi un proiect de lege pentru modificarea regulamentului Parlamentului, astfel încât să fie posibilă desfășurarea ședințelor plenare ale Parlamenului în regim on-line”, a scris Litvinenco pe Facebook.

CITIȚI și Mai mulți deputați care au contactat cu Nichiforciuc s-au autoizolat, după ce au stat încă o zi în Parlament

Deputatul PAS subliniază că deputații democrați sunt în autoizolare, după ce s-au aflat în aceeași încăpere cu colegul lor contaminat, iar acest proiect de lege trebuie votat rapid.

„Proiectul legii trebuie votat cât mai curând posibil. Și aici există două opțiuni – fie ne întrunim luni sau marți în ședință plenară obișnuită (fără participarea deputaților PD care sunt în autoizolare), fie îl votăm, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, în România, în regim on-line. Cert este că, săptămâna viitoare, Parlamentul trebuie să se întrunească ca să voteze inițiativele legislative pentru a beneficia de 30 de milioane de euro din tranșa a doua a asistenței macrofinaciare din partea UE”, avertizează deputatul.

Menționăm că, pentru a beneficia de 600 de milioane de lei de la UE, deputații au votat, ieri, proiectul de lege privind procedura de constatare a încălcărilor în domeniul prevenirii spălării banilor și finanțării terorismului și modul de aplicare a sancțiunilor, dar mai trebuie să decidă soarta Legii privind cetățenia contra investiții, așa-numita lege a ONG-urilor, să decidă efectuarea auditului extern la Consiliul Audiovizualului și Consiliul Concurenței etc.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

22.05.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Numai protejându-l p...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md