06:10:49 17.04.2024
Stiri

Dodon nu vede o problemă să se ALIEZE cu Platon pentru a da jos actuala guvernare: „Nu contează cine organizează protestele… Dacă duminică erau în PMAN 100 000 de oameni… Scap de toate acestea și voi fi la PROTESTE”

Actualitate 21.06.2022 19:33 Vizualizări2397 Autor: Ziarul National
Dodon nu vede o problemă să se ALIEZE cu Platon pentru a da jos actuala guvernare: „Nu contează cine organizează protestele… Dacă duminică erau în PMAN 100 000 de oameni… Scap de toate acestea și voi fi la PROTESTE”


Fostul președinte Igor Dodon nu vede o problemă că protestele antiguvernamentale sunt organizate cu participarea controversatului Veaceslav Platon. Socialistul e gata să iasă la proteste, indiferent cine le organizează, doar ca această guvernare să fie pusă la punct.

Potrivit fostului lider al socialiștilor, actuala guvernare nu poate să mai dea vina pe „dezastrul” din republică pe situația din Ucraina. Acesta a evitat din nou să spună că în statul vecin are loc un război provocat de Rusia.

„Să dai vina pe situația din Ucraina nu este corect. Situația din Ucraina a început la finele lunii februarie, dar avem patru luni de atunci. Dar șapte-opt luni nu au fost argumente… Guvernarea nu a dat dovadă de competență pentru rezolvarea problemele social-economice ale cetățenilor”, a spus Dodon, fără a aminti că Rusia a majorat prețul pentru gazele furnizate R. Moldova și a pus într-o situație dificilă guvernarea proeuropeană.

Dodon menționează că doar cetățenii îi mai pot pune la punct pe actualii guvernanți, iar protestele sunt „cea mai bună soluție”.

„Singuri nu vor înțelege. Să le spună cei din afara republicii că admit încălcări în domeniul justiției… Le-au spus cei de la Comisia de la Veneția că nu au procedat corect cu procurorul general (Stoianoglo). Ei nu atrag atenție la europeni, la cei din afara republicii. Ultimii nici nu-i penalizează. Astfel, populației nu-i rămâne decât să protesteze. În opinia mea, pentru a-i pune la punct, e nevoie ca oamenii să iasă la proteste. Nu contează cine organizează protestele. Eu nu pot participa la proteste, pentru că sunt în situația în care sunt. Și nu pot chema lumea la proteste, pentru că mi-au interzis să fac asta. Dacă o să scap de toate acestea, atunci voi fi la proteste. Nu contează cine chema lumea la protest, contează ca nouă să nu ne fie frică să ne expunem. Credeți-mă că, dacă duminică erau 100 000 de oameni în PMAN, atunci cei de la guvernare s-ar gândi foarte mult cum să guverneze mai departe R. Moldova”, a punctat Dodon.

Sursa citată a mai adăugat că mulți s-ar teme să participe la proteste, deoarece au văzut că dânsul a fost arestat de procurori.

„Mulți se tem să iasă la protesteze. Se gândesc că, dacă i se întâmplă asemenea lucruri lui Dodon, soției sale, atunci ce va fi cu oamenii simpli. Eu nu voi ceda. Nu trebuie să ne temem, pentru că altfel nu-i vom opri. Ei vor provoca un adevărat dezastru în R. Moldova. Un an de guvernare PAS va însemna trei ani de muncă, pentru a ne întoarce la situația de dinaintea preluării guvernării de către ei. Astfel, fiecare zi cu ei la guvernare e o zi pierdută”, a conchis Dodon, cercetat penal inclusiv pentru corupție, îmbogățire ilicită și trădare de patrie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md