21:04:26 16.05.2021
 
Stiri

Dodon s-a RESEMNAT în privința anticipatelor, dar îi pune o CONDIȚIE Maia Sandu: „Am început dialogul în luna martie, la întrevederea noastră în doi... Să discutăm foarte clar – când mergem la alegeri. Restul POKEMONILOR nu mai contează”

Actualitate 16.04.2021 17:39 Vizualizări4044 Autor: Ziarul National
Dodon s-a RESEMNAT în privința anticipatelor, dar îi pune o CONDIȚIE Maia Sandu: „Am început dialogul în luna martie, la întrevederea noastră în doi... Să discutăm foarte clar – când mergem la alegeri. Restul POKEMONILOR nu mai contează”


Președintele Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon, pare să se fi resemnat cu faptul că actualul Parlament va fi dizolvat mai devreme sau mai târziu, dar pentru a influența cât de cât lucrurile acesta vrea o întrevedere cu Maia Sandu, în cadrul căreia să fie stabilită data alegerilor anticipate și o foaie de parcurs în privința măsurilor care urmează să fie întreprinse imediat. Socialistul spune că doar PSRM și PAS contează, deoarece restul „pokemonilor” nu mai au șanse să ajungă în viitorul Parlament al R. Moldova.

„Pentru PSRM nu este o problemă ca alegerile să fie în mai, iunie… nu contează. Dar alegeri în pandemie e o problemă. Cel mai probabil alegerile vor avea loc nu mai devreme de luna august. Dacă Maia Sandu își va asuma anularea stării de urgență, atunci să-și asume miile de infectați și sutele de morți. Ar fi bine ca starea de urgență să continue, pentru a face față pandemiei și următorului val.

După 1 iunie s-ar putea de dizolvat Parlamentul, iar atunci alegerile sunt în august. Asta în caz că situația în țară va fi bună și vom avea un milion de vaccinuri. Eu i-am transmis un mesaj doamnei Sandu. Invitați Parlamentul la discuții și nu vă grăbiți cu dizolvarea. Noi am încercat să ne înțelegem pe 16 martie, când v-ați purtat ca un șuler (trișor n.r.)… nu știu dvs., consilierii sau ambasadorii, când ați presat candidatul la funcția de premier să se retragă. E nevoie de dialog. Să ne așezăm și să fixăm când vor avea loc alegerile”, a menționat astăzi Dodon, după ce Curtea Constituțională a stabilit că Maia Sandu poate semna oricând decretul de dizolvare a Parlamentului.

Sursa citată a precizat că decizia CC a fost luată și nu se mai poate de făcut nimic.

„Eu vă propun un lucru foarte corect, logic, matur politic. Ne așezăm la masa discuțiilor. Gata, decizia de ieri a CC este. Așa cum am început dialogul în luna martie, pe 16 martie, la întrevederea noastră în doi. Să discutăm foarte clar – când mergem la alegeri. De exemplu, fixăm data de 19 septembrie sau 25 august. Facem o foaie de parcurs – Parlamentul este dizolvat pe data cutare, dar până atunci aprobăm așa legi, căutăm împreună bani pentru alegeri”.

Dodon a subliniat că banii pentru alegeri pot fi alocați doar de PSRM și de asta ar fi bine ca Maia Sandu să fie mai receptivă și deschisă dialogului.

„Bani pentru alegeri în buget nu sunt. Am văzut declarația de ieri a unui extremist de la PAS, care dorea să fie prim-ministru (Igor Grosu n.r.). Unul așa micuț, pokemon l-a numit cineva. Spunea că Guvernul va da bani… Nu vă va da Guvernul nimic pentru alegeri. Decizia se ia cu majoritatea voturilor. Și în Parlament vreau să văd de unde o să aveți 51 de voturi. De aceea, decizia poate să fie doar una comună. Plus expiră mandatul unor membri ai Comisiei Electorale Centrale pe 17 iunie. Cum o să faceți voi alegeri fără CEC?

Maiei Sandu nu o să-i reușească pe toți să-i pună la perete. Dialog. Gata, s-au terminat dezbaterile pe la CC, ne oprim, ne liniștim. Noi suntem gata de alegeri, voi tot spuneți că sunteți gata, mă refer la PAS. Restul pokemonilor, micuții aceștia, nu mai contează. Eu și-au ales soarta. Mă refer la tot felul de Candu, Filip. Ei nu trebuie luați în calcul. Ne așezăm două forțe serioase și convenim că alegerile vor fi pe data cutare. Ca să organizăm alegerile pe data cutare noi trebuie să facem vaccinarea oamenilor, să găsim bani pentru alegeri… Vedem cum plătim salariile, pensiile și mergem înainte. Uite așa trebuie să facem. Dacă o să încercați altfel, o să se ajungă la un blocaj total în R. Moldova și totul va fi din vina voastră”, a conchis Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Ion 16.04.2021 18:26

Ce mizerie de om, ieri spunea ca nu va respecta Hotararea CC, ofensand sfidator CC, azi a primit indicatii de la kremlin si a schimbat macazul! Un NIMENI, o JAVRA care s-a lepadat de Tara si de Neam! Cat o sa-l mai suportam!

ion 16.04.2021 21:08

Perfidiile marionetei Kulioc nu intereseaza, sa sada potolit in coalitia cu Sor.

Mihail 16.04.2021 22:02

Dodon trebue sa duca tratative cu GROSU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mihail 16.04.2021 22:12

Eu astept de la Doamna Presedinte Procuratura si tribunalul antimafie ( dupa modelui Italiei) sa se ocupe cu schemele mafiote si tradatorii tarii !!!!!!!!!! Dodon trebue sa stea la puscarie pentru tradare de Patrie. Rusii impusca sau ii servesc cu novicioc, noi trebue sa-i scurgem de banii furati ( sa facem alegeri anticipate si sa ajutam nevoiasii)

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md