12:48:12 19.05.2022
Stiri

Dodon își pierde RĂBDAREA din cauza faptului că autoritățile de la Chișinău nu cumpără vaccinul „Sputnik V”. Acesta afirmă că cetățenii R. Moldova merg în stânga Nistrului pentru a se vaccina cu serul rusesc, care nu e autorizat de OMS

Actualitate 17.12.2021 19:18 Vizualizări28092 Autor: Ziarul National
Dodon își pierde RĂBDAREA din cauza faptului că autoritățile de la Chișinău nu cumpără vaccinul „Sputnik V”. Acesta afirmă că cetățenii R. Moldova merg în stânga Nistrului pentru a se vaccina cu serul rusesc, care nu e autorizat de OMS


Socialistul Igor Dodon susține că autoritățile R. Moldova ar trebui să se țină de cuvânt și să achiziționeze 700 000 – 1 000 000 de doze de vaccin „Sputnik V”, pentru a accelera procesul de vaccinare.

Mai mult, acesta afirmă că cetățenii R. Moldova din dreapta Nistrului ar căuta diferite modalități pentru a ajunge să se vaccineze cu serul rusesc pe teritoriul controlat de separatiști.

„Dacă erau vaccinuri „Sputnik V”, atunci nu le mai expira termenul, așa cum s-a întâmplat cu alte tipuri de vaccin. Sunt cele mai solicitate. Am văzut că Guvernul și Ministerul Sănătății spunea acum câteva săptămâni că va procura câteva sute de mii de doze de „Sputnik V”. Păi procurați. Procurați mai repede vaccinuri „Sputnik V” și dați oamenilor să se vaccineze. O să ne mișcăm foarte repede cu vaccinarea”, a declarat Dodon.

Fostul președinte susține că dânsul s-a vaccinat cu „Sputnik V” la Moscova, iar cetățenii R. Moldova, care nu au posibilitatea să meargă în Rusia, caută serul rusesc în Transnistria.

„Eu m-am vaccinat cu ambele doze la Moscova. În Transnistria sunt vaccinuri „Sputnik V”. Era vorba de 100 de mii de doze procurate, care au ajuns cu o întârziere de o lună. Chișinăul a blocat acest lot. Mai știu că cetățenii din dreapta Nistrului, de la noi, caută modalități de a merge în stânga Nistrului pentru ca să se vaccineze cu „Sputnik V”. E straniu lucru acesta, cu toate că noi putem procura rapid și asigura cu vaccin toate instituțiile medicale din R. Moldova”, a conchis Dodon.

De menționat că vaccinul „Sputnik V” nu a fost autorizat de Organizația Mondială a Sănătății. Totodată, persoanele vaccinate cu serul rusesc nu pot ajunge în țările europene fără un test PCR.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md