02:55:06 16.05.2021
 
Stiri

DOC // Starea de URGENȚĂ în sănătate publică a fost prelungită. RESTRICȚIILE impuse pentru următoarea lună

Actualitate 13.01.2021 20:25 Vizualizări1138 Autor: Ziarul National
DOC // Starea de URGENȚĂ în sănătate publică a fost prelungită. RESTRICȚIILE impuse pentru următoarea lună


Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică în R. Moldova până la 15 februarie 2021. Hotărârea a fost aprobată din cauza inregistrării în continuare a unui număr mare de infectării cu COVID-19 în R. Moldova.

Conform Hotărârii aprobate, pe perioada stării de urgență în sănătate publică va fi interzisă activitatea cluburilor de noapte, discotecilor, ringurilor de dans și altor unități comerciale de acest tip.

Totodată, se va menține regimul de activitate a restaurantelor și cafenelelor în intervalul orar 07:00 - 22:00, chiar dacă reprezentanții HoReCa au solicitat extinderea programelor de activitate. Aceleași restricții se aplică și în cazul unităților de alimentație publică amplasate în punctele de comercializare a produselor petroliere, centrele comerciale și aeroporturi.

De asemenea, va fi interzisă, în continuare, prezența spectatorilor în incinta cinematografelor, sălilor de concerte și caselor de cultură, cu excepția teatrelor, care vor putea să-și desfășoare activitățile în strictă conformitate cu măsurile prevăzute în Instrucțiunea aprobată prin Hotărârea nr. 31 din 24 septembrie 2020 a CNESP.

CNESP a mai decis că, de pe 16 ianuarie, Federațiile Sportive Naționale, acreditate de către Ministerul Educației Culturii și Cercetării, vor putea relua competițiilor sportive fără spectatori, cu respectarea măsurilor de sănătate publică aplicate la organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în aer liber și în spații închise. La fel, se permite organizarea etapei locale a olimpiadelor școlare la disciplinele de studiu, cu prezența fizică a persoanelor, în incinta instituțiilor de învățământ în care elevii își fac studiile.

Totodată, cetățenii străini și apatrizii care vin din țările clasificate ca zonă roşie și dețin un act confirmativ de administrare a vaccinului anti-COVID-19, vor putea intra pe teritoriul R. Moldova fără a fi obligați să completeze fișa epidemiologică și declarația pe propria răspundere derespectare a regimului de autoizolare de 14 zile.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md