17:40:58 20.04.2018
 
Stiri

DOC // Silvia Radu, RECLAMATĂ la CEC și CCA: Și-ar face campanie electorală în timpul orelor de muncă și ar abuza de funcție

Alegeri 2018 13.04.2018 10:19 Vizualizări605 Autor: Ziarul National
DOC // Silvia Radu, RECLAMATĂ la CEC și CCA: Și-ar face campanie electorală în timpul orelor de muncă și ar abuza de funcție IMPACT

Primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, ar utiliza resurse administrative pentru a se promova la funcția de primar al Chișinăului.

De această părere este candidatul liberalilor la șefia capitalei, Valeriu Munteanu, care a sesizat Comisia Electorală Centrală (CEC) și Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) „în privința acțiunilor ilegale ale Silviei Radu și ale Partidului Democrat”.

„Silvia Radu în timpul orelor de muncă, la 11.04.2018, în jurul orei 15.00, s-a prezentat la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale municipale Chișinău nr. 1, pentru a ridica listele de subscripție. La fel, pe tot parcursul zilei de muncă, în calitate de primar interimar-autointitulat, aceasta abuzează de funcția deținută pentru a-și promova imaginea de candidat electoral, prin diferite materiale video și poze plasate pe rețelele de socializare (mimând supravegherea procesului de lucru la astuparea gropilor în asfalt, la salubrizarea de primăvară, la răsăditul florilor etc.), iar spațiul public este intoxicat cu informații mediatizate intens de portalurile de știri și posturile de televiziune deținute de liderul Partidului Democrat, dl Vladimir Plahotniuc.

Aceste situații, per ansamblu, sunt niște abuzuri de drept, fraude electorale și o crasă manipulare prin utilizarea resurselor administrative și mediatice, camuflate sub forma unor „informații despre activitatea administrației publice locale”. Am solicitat CEC și CCA examinarea argumentelor de fapt și de drept invocate, cu autosesizarea pe speța dată și sancționarea persoanelor implicate”, anunță Valeriu Munteanu.

Silvia Radu nu a comentat acuzațiile lui Munteanu, dar purtătorul de cuvânt al democraților, Vitalie Gămurari, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că acțiunile Silviei Radu nu sunt mediatizate numai de unele posturi de televiziune, ci de toate, lucru care ține de politica editorială indepententă a fiecărei instituții mass-media.

Totodată, Gămurari a pus aceste acuzații pe seama campaniei electorale: „Nu este ceva nou că se bate în Partidul Democrat, partid care a propus identificarea unui candidat comun din partea partidelor proeuropene, lucru care nu a fost susținut”.Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.04.2018 09:19 Nicolae Negru Halal clasă politică nouă!

19.04.2018 09:19 Ziarul National Octavian Țâcu // Nodul sirian: Cine c...

16.04.2018 10:02 Ziarul National Akela a ratat ținta

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al municipiului Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md