22:44:20 27.09.2021
Stiri

DOC // România va construi o conductă pe sub râul Prut pentru a asigura locuitorii din raioanele Nisporeni, Ungheni, Fălești și Glodeni cu apă potabilă

Actualitate 30.09.2020 17:33 Vizualizări9169 Autor: Ziarul National
DOC // România va construi o conductă pe sub râul Prut pentru a asigura locuitorii din raioanele Nisporeni, Ungheni, Fălești și Glodeni cu apă potabilă
Poză simbol


Locuitorii din patru raioane ale R. Moldova ar putea fi asigurați cu apă potabilă pompată din România. Este vorba despre raioanele Ungheni, Nisporeni, Glodeni și Fălești care se confruntă cu probleme mari la capitolul apei potabile, aici nefiind apeducte centralizate, iar apa din fântâni este cu nitrați și fluor.

„Apavital” SA din România urmează să construiască o conductă ce va subtraversa Prutul din localitatea Prisăcani, România, până în localitatea Măcăreşti din raionul Ungheni.

Acest lucru este prevăzut în
Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind reglementarea construirii unor apeducte, aprobat astăzi de către Cabinetul de miniștri de la Chișinău.

„Este necesar să intensificăm aceste ritmuri de construcție a infrastructurii. Vreau din numele Guvernului să mulțumesc tuturor colegilor din APL atât de pe malul stâng al Prutului, cât și malul drept pentru conlucrare, pregătirea proiectului și le doresc succes în implementarea acestuia”, a declarat premierul Ion Chicu în ședința de Guvern.

Investiția în acest proiect de interconectare a sistemelor de apeducte de pe ambele maluri ale Prutului este pusă în totalitate pe seama României.

Menționăm că acest proiect a fost demarat încă în anul 2010, însă partea română nu a primit toate avizele necesare din partea autorităților de la Chișinău ca să poată asigura până acum basarabenii cu apă potabilă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Miticu Mitica 01.10.2020 10:02

Pentru acei unionisti. Asta inseamna unire. Poduri peste Prut inseamna unire. Gaze si curent peste Prut insemna unire. Scoli un limba romana la standarde europene, inseamna unire. Ecartament la linia ferata la standarde europene, inseamna unire. Sa va luptati asa cum s-au luptat buneii sa nu mai vina dintre acei Dodoni sa va spuna cum sa va numiti limba si cultura. Sa fiti mandrii de ea, pentru ca prin ele sunteti uniti lingvistic si cultural spatiului (a)roman balcanic, romanic european si latin mondial, spatiu de o forta incomensurabila printre primele spatii culturale din lume. Cultura ce astazi vine sa gadile pe cea anglo-saxona pe toate fronturile, pana in sufletul SUA. Iar pe acei tradatori, moldoveni de bastina precum Batrancea si alte furculite ale Kremlinului fiti fara grija ca istoria o sa ii dea la caini. Suntem aici in spatiul de intersectie dintre doua culturi, numai respectul uneia fata de alta poate permite o viata pasnica. Oamenii politici de duzina, au incercat sunjugarea uneia in avantajul alteia. Luati exemplu de la Romania, pentru ca se merita. Acolo traiesc foarte multe nationalitati sub semnul respectului uneia fata de celalata. Sunt maghiari, sasi, ucrainieni, rusi, bulgari, tatari, iugoslavi, polonezi. Dar cei mai bravi dintre toti sunt moldovenii. Acolo, a fi moldovean nu este echivalent a fi locul de unde se aduc fructe si vin de la kolhoz. Acolo presedintele este neamt, primarul timisoarei este neamt, presedintii a 4 judete sunt maghiari. Maghiarii au un partid parlamentar. Tatarii musulmani traiesc in pace cu rusii lipoveni in Dobrogea, alaturi de aromani si bulgari.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, între ciocan și...

24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md