21:03:13 27.10.2020
 
Stiri

DOC // Peste 30 000 de persoane, majoritatea basarabeni, sunt în așteaptarea depunerii JURĂMÂNTULUI de credință față de România. Procesul a fost DEBLOCAT parțial: CALENDARUL depunerii jurământului pentru următoarele trei luni

Actualitate 29.09.2020 14:44 Vizualizări1247 Autor: Ziarul National
DOC // Peste 30 000 de persoane, majoritatea basarabeni, sunt în așteaptarea depunerii JURĂMÂNTULUI de credință față de România. Procesul a fost DEBLOCAT parțial: CALENDARUL depunerii jurământului pentru următoarele trei luni


Autoritățile de la București au deblocat parțial procesul de depunere a jurământului de credință față de România. Totuși, mai sunt peste 30 000 de persoane, majoritatea basarabeni, care își așteaptă rândul să depună jurământul și să devină cetățeni ai României cu acte în regulă, menționează parlamentarul român Constantin Codreanu.

Potrivit acestuia, în contextul pandemiei COVID – 19, activitatea de depunere a jurământului de credință față de România la sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC) a fost diminuată.

Pentru a veni în întâmpinarea numeroaselor solicitări de depunere a jurământului de credință față de România primite din partea persoanelor cărora le-au fost aprobate cererile de dobândire/redobândire a cetățeniei române, președintele ANC a dispus creșterea substanțială a numărului de sesiuni/ceremonii de depunere a jurământului de credință față de România în următoarea perioadă. Ceremoniile de jurământ vor avea un număr de persoane per sesiune adecvat pentru a se asigura distanțele minime recomandate și normele sanitare în conformitate cu prevederile legale.

„Mă bucur că a fost identificată o primă soluție cu privire la deblocarea procedurii de depunere a jurământului pentru cei care își redobândesc cetățenie română. Deocamdată, vorbim doar de persoanele care au menționat în dosar stabilirea domiciliului în România sau care au acceptul post-factum al misiunii diplomatice din statul de reședință pentru a depune jurământul la ANC. Totuși, creșterea numărului de sesiuni de depunere a jurământului la ANC nu soluționează blocajul creat în cazul celor circa 30.000 de cereri ale persoanelor care nu au putut depune jurământul din cauza pandemiei. Aștept un răspuns oficial din partea Guvernului României cu privire la soluțiile pe care le-am identificat și le-am prezentat pe 18 septembrie”, a precizat Codreanu.

Noul calendar de depunere a jurământului de credință față de România pentru următoarele 3 luni:

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Vasile 29.09.2020 22:42

Pe ce perooada de timp sau acumulat 30000de busurabeni pentru acere cetathenia statului Roman? In 22 deani de cand se face aceasta procedura, are trebui sa depasheasca populatia Dodonista dar ei tot merg cu paie in cap de voteaza lepadaturile si profita de cetayenie Romana! Moldovanul are studii de TUPEIZM.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.10.2020 16:37 Ziarul National Alecu Reniță // Lăsați-ne în pace, po...

26.10.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Neutralitatea” trăd...

23.10.2020 09:09 Ziarul National Nicolae Negru // De ce se implică Put...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md