23:41:08 12.08.2022
Stiri

DOC // Ion Ceban, luat în răspăr de locuitorii din Anenii Noi. Aceștia solicită Primăriei Chișinău ÎNCHIDEREA IMEDIATĂ a gropii de gunoi de la Țânțăreni: „Este un adevărat FOCAR de infecție și o amenințare pentru sănătatea populației”

Actualitate 01.07.2022 12:28 Vizualizări1389 Autor: Ziarul National
DOC // Ion Ceban, luat în răspăr de locuitorii din Anenii Noi. Aceștia solicită Primăriei Chișinău ÎNCHIDEREA IMEDIATĂ a gropii de gunoi de la Țânțăreni: „Este un adevărat FOCAR de infecție și o amenințare pentru sănătatea populației”


Locuitorii orașului Anenii Noi și cei ai satului Ruseni din componența orașului au semnat o petiție către Primăria municipiului Chișinău prin care cer închiderea imediată a gropii de gunoi de la Țânțăreni, acolo unde sunt transportate toate deșeurile menajere colectate în capitală.

Potrivit petiței semnate de 1 500 de oameni, groapa de gunoi, situată la câțiva kilometri de casele locuitorilor, poluează solul, apele și aerul, fiind o amenințare directă asupra sănătății colective.

„De ani de zile sunt transportate deșeurile la groapa de gunoi din satul Țânțăreni. Aici sunt aduse zeci de tone de gunoi ce prezintă un pericol enorm pentru locuitorii acestei localități. Este o problemă gravă, un adevărat focar de infecție și o amenințare pentru sănătatea populației din preajmă. Apa din fântâni este extrem de poluată și nu poate fi folosită de către oameni.

La fel și solul este afectat de această problemă de poluare. Iar dacă este să analizăm indicatorii de sănătate în ultimii ani în orașul Anenii Noi, atunci atragem atenția asupra creșterii considerabile a numărului de îmbolnăviri cu diverse maladii. Solicităm soluționarea acestei probleme grave și cerem stoparea depozitării gunoiului în satul Țânțăreni”, se arată în petiție.

Problema gropii de gunoi de la Țânțăreni, Anenii Noi, a scos de mai multe ori localnicii la proteste. Cu toate că poligonul urma să fie închis în 2010, la începutul anului 2011 autoritățile de la Chișinău au decis să prelungească contractul încă pe trei ani.

Atunci, drumul de acces către rampă a fost blocat de 20 de localnici. Cu trei ani mai târziu, situația s-a repetat. Oamenii au blocat accesul autospecialelor de la întreprinderea „Autosalubritate”. De la începutul exploatării poligonului din 1990 și până în 2011, volumul deșeurilor depozitate a constituit 19 milioane de metri cubi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md