05:35:30 03.12.2021
Stiri

DOC // Igor Dodon ar fi autorul primei SCHEME aplicate la importul de energie electrică. „A plantat prima companie CĂPUȘĂ în 2008, iar cetățenii au achitat cu 12 milioane de dolari mai mult”

Actualitate 26.08.2020 09:53 Vizualizări3554 Autor: Ziarul National
DOC // Igor Dodon ar fi autorul primei SCHEME aplicate la importul de energie electrică. „A plantat prima companie CĂPUȘĂ în 2008, iar cetățenii au achitat cu 12 milioane de dolari mai mult”


Președintele Igor Dodon, anterior ministru al Economiei, este acuzat că ar fi autorul primei scheme aplicate la importul de energie electrică, iar de pe urma acestui fapt cetățenii R. Moldova au fost nevoiți să plătească cu 12 milioane de dolari mai mult în anul 2008. Despre aceasta a anunțat deputatul Dumitru Alaiba, care a solicitat procurorului general, Alexandr Stoianoglo, „să încadreze acțiunile lui Igor Dodon prin prisma Codului Penal al R. Moldova”.

„Igor Dodon este autorul primei scheme din importul energiei electrice. A plantat prima companie căpușă în 2008. Practic imediat, tarifele la energie electrică au crescut cu 30%. Urmare a acestui fapt, doar în anul 2008 cetățenii au achitat cu 12 milioane de dolari mai mult. În doar două luni, Dodon renegociază și semnează un contract nou cu Ucraina. În contractul nou, R. Moldova cumpăra electricitate tot de la Ucraina, doar că... la mijloc apare o companie înregistrată în Ungaria”, susține Alaiba.

În opinia deputatului, prin acțiunile săvârșite de Igor Dodon a fost „grav prejudiciată securitatea națională, securitatea energetică a republicii, bugetul de stat, dar și veniturile cetățenilor”.

„Dodon nu a acționat în interesul țării, ci în interesul privat al anumitor persoane. Foarte posibil că această istorie este despre unul dintre primele „kulioace” ale tânărului Igor”, crede Alaiba.

Deputatul PAS susține că a vorbit despre asta și anterior, însă „Procuratura lui Plahotniuc nu a acționat”.

„Poate Procuratura, cică independentă, va acționa până când nu a expirat termenul de prescripție. Poate măcar de data asta se vor clarifica cât de justificate au fost aceste decizii pentru care cetățenii au început a plăti imediat cu 30% mai mulți bani pentru electricitate, dar și în folosul cui s-a făcut această schemă”, a conchis Alaiba.

Președinția nu a comentat, deocamdată, acuzațiile aduse de Alaiba.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Tarnacop 26.08.2020 11:04

Ca una din primele scheme a fost implimentata cu ajutorul lui Dodon - cred. Ca ar fi el inventatorul - nu (se cere alt nivel de intelect)

ion 26.08.2020 14:01

In privinta lui Kulioc, toate sesizarile adresate PG sunt ineficiente. Gasiti o alta modalitate.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md