23:09:19 11.08.2022
Stiri

DOC // Igor Dodon ar fi autorul primei SCHEME aplicate la importul de energie electrică. „A plantat prima companie CĂPUȘĂ în 2008, iar cetățenii au achitat cu 12 milioane de dolari mai mult”

Actualitate 26.08.2020 09:53 Vizualizări3666 Autor: Ziarul National
DOC // Igor Dodon ar fi autorul primei SCHEME aplicate la importul de energie electrică. „A plantat prima companie CĂPUȘĂ în 2008, iar cetățenii au achitat cu 12 milioane de dolari mai mult”


Președintele Igor Dodon, anterior ministru al Economiei, este acuzat că ar fi autorul primei scheme aplicate la importul de energie electrică, iar de pe urma acestui fapt cetățenii R. Moldova au fost nevoiți să plătească cu 12 milioane de dolari mai mult în anul 2008. Despre aceasta a anunțat deputatul Dumitru Alaiba, care a solicitat procurorului general, Alexandr Stoianoglo, „să încadreze acțiunile lui Igor Dodon prin prisma Codului Penal al R. Moldova”.

„Igor Dodon este autorul primei scheme din importul energiei electrice. A plantat prima companie căpușă în 2008. Practic imediat, tarifele la energie electrică au crescut cu 30%. Urmare a acestui fapt, doar în anul 2008 cetățenii au achitat cu 12 milioane de dolari mai mult. În doar două luni, Dodon renegociază și semnează un contract nou cu Ucraina. În contractul nou, R. Moldova cumpăra electricitate tot de la Ucraina, doar că... la mijloc apare o companie înregistrată în Ungaria”, susține Alaiba.

În opinia deputatului, prin acțiunile săvârșite de Igor Dodon a fost „grav prejudiciată securitatea națională, securitatea energetică a republicii, bugetul de stat, dar și veniturile cetățenilor”.

„Dodon nu a acționat în interesul țării, ci în interesul privat al anumitor persoane. Foarte posibil că această istorie este despre unul dintre primele „kulioace” ale tânărului Igor”, crede Alaiba.

Deputatul PAS susține că a vorbit despre asta și anterior, însă „Procuratura lui Plahotniuc nu a acționat”.

„Poate Procuratura, cică independentă, va acționa până când nu a expirat termenul de prescripție. Poate măcar de data asta se vor clarifica cât de justificate au fost aceste decizii pentru care cetățenii au început a plăti imediat cu 30% mai mulți bani pentru electricitate, dar și în folosul cui s-a făcut această schemă”, a conchis Alaiba.

Președinția nu a comentat, deocamdată, acuzațiile aduse de Alaiba.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

01.08.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre s...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md