22:39:41 28.09.2020
 
Stiri

DOC // Discuțiile publice privind amenajarea unor terenuri de sport la Valea Morilor, în loc de „cimitirului de fier vechi”, LANSATE

Social 28.02.2019 10:40 Vizualizări1327 Autor: Ziarul National
DOC // Discuțiile publice privind amenajarea unor terenuri de sport la Valea Morilor, în loc de „cimitirului de fier vechi”, LANSATE


Jurnalistul și alergătorul Iulian Bercu, prin intermediul unei petiții expediate autorităților publice locale și centrale, și-a asumat inițiativa de a demara discuții publice în vederea amenajării unei zone pentru practicarea sportului în parcul Valea Morilor. Acesta vrea ca în locul „cimitirului aventurii” (Aventura Parc de la Valea Morilor) să fie amenajate terenuri de sport, iar accesul la acestea să fie gratuit.

„Prin această scrisoare, mi-am asumat inițiativa de a începe o serie de discuții publice, cu autoritățile municipale și centrale, dar și cu asociațiile și comunitățile de sportivi și locuitori din zonă, pentru a curăți zona din preajma „Moldexpo” de la Valea Morilor și a crea, în locul „cimitirului de fier vechi”, o zonă de sport sub cerul liber, pentru copii și maturi”, menționează Bercu.

Acesta a adăugat că deja s-a interesat cum ar trebui să arate terenurile sportive multifuncționale. „Asemenea terenuri au fost construite la Gheorghieni, lângă Cluj. Există deja o schiță. Bineînțeles că va fi organizat un tender și va fi desemnată firma care se va ocupa de construcția terenurilor. Noi nu ne dorim că acest teren să intre în proprietatea Asociației „Run Moldova”. Noi vrem doar să fie edificate aceste terenuri de sport, iar accesul să fie gratuit”.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a promis, anterior, Asociației „Run Moldova” că terenul nefuncțional al „Aventura parc” de la Valea Morilor nu va nimeri în mâinile unor agenți economici, care să construiască complexe rezidențiale. Astfel, terenul va rămâne în proprietatea statului și vor fi făcute demersurile necesare ca acolo să fie edificate mai multe terenuri sportive în aer liber, inclusiv terenuri de joacă pentru copii, cu acces gratuit pentru toți.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md