03:52:22 11.04.2021
 
Stiri

DOC // Cui aparține noua GHERETĂ din fața Liceului „Gheorghe Asachi”

Social 01.09.2015 12:47 Vizualizări12146 Autor: Mariana Rață
DOC // Cui aparține noua GHERETĂ din fața Liceului „Gheorghe Asachi”


O nouă gheretă, apărută peste noapte în fața Liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău, a provocat nemulțumirea internauților, care s-au grăbit să acuze autoritățile locale că ar fi permis instalarea gheretei, chiar dacă tot ei au interzis amenajarea noilor construcții comerciale temporare.

Astăzi, la ședința operativă a Primăriei, viceprimarul Nistor Grozavu a explicat că noua gheretă a fost instalată în locul unei vechi ce aparținea SRL „Omnia Press”. Gherata a fost procurată de o altă companie, „Carilia”, care a decis să schimbe construcția pe una nouă.

„Înlocuirea gheretelor deja existente nu este interzisă de lege. De aceea, nu am putut împiedica instalarea ei”, s-a scuzat Grozavu.

În replică, primarul Dorin Chirtoacă a observat că noua instalație nu mai este o gheretă, ci un magazin în toată firea, cu apă și canalizare.

„Dacă nemulțumirile vor continua, va trebui să găsim modalitate pentru a o strămuta. Pe viitor, cer însă ca inclusiv înlocuirea gheretelor să treacă procedura de autorizare”, a dat indicații edilul.

Potrivit datelor de la Camera Înregistrării de Stat, compania „Carilia” aparține Liei Neukirch. Aceasta este soția fostului purtător de cuvânt al misiunii OSCE în R. Moldova, Claus Neukirch. În prezent, acesta este director adjunct al Centrului de prevenire a conflictelor în cadrul Serviciului de operațiuni al OSCE.Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

vasilisa 01.09.2015 17:32

D-le primar luati sub control personal geretele ,mare bardac pe tot orasul. Am fost in Kiev nici vorba de gerete ,cand Chisinaul sa transformat in "bazar, tolcioc" .nu se vad miscari dupa alegeri d-le primar

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md