21:54:19 01.06.2023
Stiri

DOC // Cui aparține noua GHERETĂ din fața Liceului „Gheorghe Asachi”

Social 01.09.2015 12:47 Vizualizări13307 Autor: Mariana Rață
DOC // Cui aparține noua GHERETĂ din fața Liceului „Gheorghe Asachi”


O nouă gheretă, apărută peste noapte în fața Liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău, a provocat nemulțumirea internauților, care s-au grăbit să acuze autoritățile locale că ar fi permis instalarea gheretei, chiar dacă tot ei au interzis amenajarea noilor construcții comerciale temporare.

Astăzi, la ședința operativă a Primăriei, viceprimarul Nistor Grozavu a explicat că noua gheretă a fost instalată în locul unei vechi ce aparținea SRL „Omnia Press”. Gherata a fost procurată de o altă companie, „Carilia”, care a decis să schimbe construcția pe una nouă.

„Înlocuirea gheretelor deja existente nu este interzisă de lege. De aceea, nu am putut împiedica instalarea ei”, s-a scuzat Grozavu.

În replică, primarul Dorin Chirtoacă a observat că noua instalație nu mai este o gheretă, ci un magazin în toată firea, cu apă și canalizare.

„Dacă nemulțumirile vor continua, va trebui să găsim modalitate pentru a o strămuta. Pe viitor, cer însă ca inclusiv înlocuirea gheretelor să treacă procedura de autorizare”, a dat indicații edilul.

Potrivit datelor de la Camera Înregistrării de Stat, compania „Carilia” aparține Liei Neukirch. Aceasta este soția fostului purtător de cuvânt al misiunii OSCE în R. Moldova, Claus Neukirch. În prezent, acesta este director adjunct al Centrului de prevenire a conflictelor în cadrul Serviciului de operațiuni al OSCE.Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md