05:12:25 29.01.2023
Stiri

DOC // Cu mănuși, măști și dezinfectant la lecții: Cum ar putea merge la școală, de la 1 septembrie, elevii din R. Moldova. Autoritățile iau în calcul și un proces de studii COMBINAT – cel clasic împreună cu cel la distanță

Actualitate 29.06.2020 12:18 Vizualizări6919 Autor: Ziarul National
DOC  // Cu mănuși, măști și dezinfectant la lecții: Cum ar putea merge la școală, de la 1 septembrie, elevii din R. Moldova. Autoritățile iau în calcul și un proces de studii COMBINAT – cel clasic împreună cu cel la distanță


Elevii din R. Moldova ar putea reveni în sălile de clasă începând cu 1 septembrie curent, dar vor trebui să respecte mai multe cerințe obligatorii care reies din situația epidemiologică determinată de pandemia noului coronavirus. În mod special, aceștia vor trebui să poarte măști, mănuși și să aibă dezinfectant, toate asigurate de părinți.

Potrivit unor reglementări speciale privind organizarea anului de studii 2020-2021, în contextul epidemiologic COVID-19, pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial, liceal și extrașcolar, elaborate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, decizia cu privire la redeschiderea instituției de învățământ în anul de studii 2020-2021 va aparține administrației publice locale de nivelul doi, în baza deciziei evaluării intersectoriale a instituției, conform recomandărilor Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică.

Totodată, decizia cu privire la închiderea instituției de învățământ, urmare a constatărilor cazurilor de COVID-19 în rândul elevilor și angajaților aparține administrației publice locale de nivelul al doilea și UTA Găgăuzia, în baza deciziei evaluării intersectoriale a instituțiilor abilitate.

Proiectul, care stabilește obligațiile ministerului de profil, ale organelor locale de specialitate în domeniul învățământului și ale conducerii instituțiilor educaționale, arată că vor fi întreprinse acțiuni necesare în vederea asigurării obligatorii a instituției cu dezinfectanți și necesarul pentru regimul de termometrie, vor fi reamenajate spații în vederea desfășurării procesului educațional în contextul epidemiologic de COVID-19 pentru clasele de elevi cu un număr mai mare de 25 și, de asemenea, vor fi elaborate recomandări metodologice de organizare combinată a procesului educațional clasic cu cel la distanță, inclusiv în mediul online la disciplinele de studii în funcție de specificul disciplinei.

Aceeași sursă recomandă trecerea la „sistemul de clasă”, când elevii vor sta în aceeași încăpere pentru a minimaliza deplasarea și interacțiunea, ambuteiajul din timpul pauzelor, efectuarea triajului epidemiologic, termometriei etc., regimului de distanțare socială, dezinfectare a spațiilor etc.

Totodată, elevii și profesorii vor fi obligați să poarte la ore măști și mănuși și să respecte distanța socială. Părinții sunt cei care își vor asigura copiii cu măști, mănuși și dezinfectant propriu pentru a merge la școală.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md