01:50:02 25.10.2021
Stiri

DOC // Cine ar putea fi viitorul judecător la CtEDO din partea R. Moldova: APCE are de ales între două persoane, după ce candidatura lui Nicolae Eșanu a fost RESPINSĂ

Actualitate 23.09.2021 10:10 Vizualizări1086 Autor: Ziarul National
DOC // Cine ar putea fi viitorul judecător la CtEDO din partea R. Moldova: APCE are de ales între două persoane, după ce candidatura lui Nicolae Eșanu a fost RESPINSĂ


Comitetul pentru alegerea judecătorilor la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO) s-a întrunit la Paris, Franța, și a evaluat, în perioada 16 – 17 septembrie curent, listele cu candidați prezentate de mai multe state, inclusiv R. Moldova.

Din lista celor trei candidați la funcția de judecător CtEDO, înaintați de către autoritățile de la Chișinău la începutul anului curent dintr-o listă de 13 persoane, Comitetul a selectat doi.

Astfel, Adunării Parlametare a Consiliului Europeni i se recomandă să aleagă drept judecător la CtEDO din partea R. Moldova între Diana Scobioală și Vladimir Grosu, candidați „calificați în mod egal” pentru această funcție.

Candidatura respinsă de Comitetul pentru alegerea judecătorilor la CtEDO este cea a lui Nicolae Eșanu, fost secretar de stat la Ministerul Justiției și fost consilier al ex-premierului Ion Chicu.

Menționăm că Diana Scobioală este directoarea Institutului Național al Justiției (INJ) și coordonator naţional al Programului HELP al Consiliului Europei, un program pentru formarea juriştilor, iar Vladimir Grosu a fost, din decembrie 2006 până în iunie 2011, reprezentant al Guvernului Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, iar ulterior - ministru al Justiției în Guvernul Gaburici.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md