05:59:43 24.04.2024
Stiri

DEZVĂLUIRI despre „agentul KGB” Vasile Tarlev, „candidatul ascuns” Kremlinului la prezidențiale. Acesta a fost la un pas să ajungă PREȘEDINTE, ar fi fost BĂTUT de Voronin și este „cuscru” cu Dodon: „Nu este pur și simplu bombonel...”

Actualitate 21.02.2024 13:59 Vizualizări4011 Autor: Ziarul National
DEZVĂLUIRI despre „agentul KGB” Vasile Tarlev, „candidatul ascuns” Kremlinului la prezidențiale. Acesta a fost la un pas să ajungă PREȘEDINTE, ar fi fost BĂTUT de Voronin și este „cuscru” cu Dodon: „Nu este pur și simplu bombonel...”DECLARAȚIE // „După ce a fost distrusă URSS, pe cele mai profitabile întreprinderi au pus laba foștii KGB-iști, adică curatorii lui Vasile. După ce a devenit premier, chiar din primele zile, Tarlev a creat Asociația „Prietenii Rusiei”. Atunci Mark Tkaciuk (fostul consilier al lui Voronin n.r.) a scris: Cine sunteți, mister Tarlev? Deci, anume aceia (curatorii n.r.) i-au făcut lui Tarlev lista cu întreprinderile care trebuiau să treacă sub controlul rușilor”Cel mai longeviv premier din istoria R. Moldova, Vasile Tarlev, care a avut acces total la secretele de stat, ar fi agent al serviciilor secrete rusești și ar putea fi „candidatul ascuns” al Kremlinului la alegerile prezidențiale din toamna curentă. Astfel, formațiunile proruse din R. Moldova vor fi puse în fața faptului împlinit - să-l sprijine pe Tarlev, noul lider al Partidului „Viitorul Moldovei”, fondat de un alt agent KGB din Găgăuzia, la prezidențialele din 2024, a atenționat marți-seară fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, în cadrul unei emisiuni de la postul N4.

Tarlev, agent al serviciilor rusești: „Personal mi-a spus despre asta”

„Este un candidat ascuns pentru alegerile prezidențiale, dar depinde dacă în spatele său va sta o mare putere precum Rusia. E vorba de Vasile Tarlev, care recent a preluat șefia unui partid. Mie îmi pare rău că noi singuri ne creăm probleme, iar ulterior luptăm. Așa s-a întâmplat cu Șor. Eu am fost la ei (la reprezentanții guvernării n.r.) și le-am propus să mă implic, pentru ca să-l oprim pe Șor. Ei au crezut că nu vor fi probleme, că e un bandit, un hoț care va sta în opoziție. Acum trebuie de înlăturat Dodon, spuneau ei. Așa l-au făcut pe Șor politician. Acum a venit rândul lui Tarlev. Da, pentru mine, pentru unii oameni care văd limpede lucrurile, Tarlev nu prezintă nimic. Dar dacă e un oarecare împins de ruși... Dar mai ales un fost prim-ministru, cel mai longeviv premier al R. Moldova, atunci lucrurile se complică”, a precizat Diacov.

Diacov a amintit cum Tarlev, care nu avea drept de semnătură la „Bucuria”, a ajuns pe 19 aprilie 2001 prim-ministrul R. Moldova, la propunerea lui Vladimir Voronin.

„Dar hai să vedem cine este Vasile Tarlev. În primul rând, atunci când a fost numit prim-ministru, era director la „Bucuria” și era lipsit de dreptul de semnătură. Despre asta cunoșteau toți, inclusiv Vladimir Voronin. Dar Voronin l-a acceptat, pentru că Vasile era agent al serviciilor speciale din Rusia. El nici nu ascundea asta. Personal mi-a zis despre asta. Vă aduceți aminte că atunci s-a trecut la regimul parlamentar, iar generalul Nicolae Alexei și directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Valeriu Pasat, treceau printr-o perioadă mai grea. Valeriu Pasat a căutat atunci o întâlnire cu mine, prin intermediul lui Tarlev. El putea ieși direct la mine, pentru că anterior am lucrat și eu la SIS. Atunci l-am întrebat pe Tarlev ce treabă are cu KGB-ul. El atunci mi-a spus că e de acolo”, a povestit Diacov despre consăteanul său din Bașcalia, raionul Basarabeasca.

Candidatura lui Tarlev, „recomandată respectuos” de către Moscova lui Lucinschi și Voronin

Voronin nu l-ar fi vrut premier pe Tarlev, dar ar fi fost impus de Moscova să-l numească. Mai mult, și fostul președinte al R. Moldova, Petru Lucinschi, a fost la un pas să-l propună pe Tarlev în calitate de premier, după demiterea Guvernului Sturza, a continuat Diacov.

„Curatorii lui Tarlev de la Moscova l-au convins pe Voronin că anume el trebuie numit premier. Apropo, președintele Petru Lucinschi a fost pe cale să-l numească premier pe Tarlev. Cum așa? Pe un Vasile Tarlev au vrut să-l numească premier doi președinți. Credeți că din capul lor au făcut astă? Că-l iubeau tare? Desigur că a fost „recomandat respectuos” de către Moscova. După ce a fost distrusă URSS, pe cele mai profitabile întreprinderi au pus laba foștii KGB-iști, adică curatorii lui Vasile. După ce a devenit premier, chiar din primele zile, Tarlev a creat Asociația „Prietenii Rusiei”. Atunci Mark Tkaciuk (fostul consilier al lui Voronin n.r.) a scris: Cine sunteți, mister Tarlev? Deci, anume aceia (curatorii n.r.) i-au făcut lui Tarlev lista cu întreprinderile care trebuiau să treacă sub controlul rușilor”, a dezvăluit Diacov.

Rușii l-au „uns” succesor al lui Voronin, dar comunistul l-ar fi „învinețit” chiar în biroul său

Sursa citată menționează că rușii își doreau ca cel poreclit „vulturul de la Bașcalia” și „bombonel” să ajungă președintele R. Moldova în 2009, dar planurile sale au fost date peste cap de generalul Vladimir Voronin.

„Cel de-al doilea mandat al lui Voronin era pe sfârșite, iar Moscova a început să-i caute înlocuitor. Vasile a fost la Moscova pentru discuții, iar curatorii săi i-au dat undă verde. El urma să pregătească terenul. Dar și Voronin mai avea cunoștințe la Moscova. Cineva l-a sunat și, din prietenie, i-a spus că Vasile Pavlovici va fi următorul președinte al R. Moldova. Vorinin l-a adus pe Tarlev în biroul său direct de la trapa avionului. Nu din auzite știu ce a fost acolo. A fost Doamne ferește. Despre asta a aflat Mark Tkaciuk, pentru că el nu a fost prezent. A doua zi l-a întrebat pe Voronin ce a făcut? Primul pas greșit l-a făcut cu Dmitri Kozak (a refuzat să semneze memorandumul privind federalizarea R. Moldova n.r.) și acum - al doilea pas împotriva Moscovei. Mark l-a întrebat pe Voronin cum va ieși din această situație.

S-au dus ei atunci la Tarlev și l-au spălat, l-au fardat cu pudră și i-au scris textul de demisie. În schimb, a fost decorat cu „Ordinul Republicii”. Așa el a plecat în 2008. Păi, de atunci și până astăzi, din ce bani trăiește acest om? Noi știm cum a făcut el partide. El a fost fondator la Partidul „Renaştere-Возрождение”. De ce nu l-au luat acum acolo? A mai fost cu Uniunea Centriștilor, cu Mihai Petrache... Au trecut ani buni, iar în 2014 a fost ales preşedinte al Congresului Naţional al Industriaşilor şi Antreprenorilor din Moldova (CNIAM). Ulterior a fost ales, prin unanimitate de voturi, în funcţia de preşedinte al Consiliului Congresului Internaţional al Industriaşilor şi Antreprenorilor (CCIIA), organizație în fruntea căreia era Igor Ceaika, feciorul procurorului general al Rusiei”, a pus Diacov lucrurile capa la cap.

CCIIA, umbrela „KGB”-iștilor, iar Dodon ar fi „cuscru” cu Tarlev

Potrivit lui Diacov, Congresul Internaţional al Industriaşilor şi Antreprenorilor a fost constituit imediat după destrămarea URSS, iar Tarlev nu ar fi ajuns întâmplător în fruntea acestei „umbrele a KGB-ului”.

„Ei l-au ales pe Tarlev în fruntea congresului, deoarece este fost premier. Ce fac ei acolo? Instituția asta e umbrela KGB-ului. Ei fac ședințe... KGB-ul lucrează. Tarlev a primit două ordine de la Putin. Dar cine l-a recomandat? Ei au oficiu în centru Moscovei, pe stradela Suharev 26. Acolo are birou fiul lui Ceaika, acolo lucrează generalul Palamarciuk, mâna dreapta a procurorului general Ceaika. Acolo are sediu fratele lui Dodon, feciorul căruia este căsătorit cu fiica lui Tarlev. Ei sunt cuscri. Ei se întâlnesc pe această platformă. Este vorba de țările asiatice și unde există regimuri dictatoriale. Reprezentanții acestor state sunt chemați la reuniuni... Ce, Tarlev stă cu ei de vorbă? În decembrie 2023, Tarlev a fost reales în funcție, iar acum el a decis să vină să ridice R. Moldova, să o salveze”, a continuat fostul procuror-șef al Chișinăului.

Partidul „Bugeacul Nostru”, transformat în Partidul „Viitorul Moldovei”

La începutul lunii februarie curent, Vasile Tarlev a revenit în politica din R. Moldova, după două tentative eșuate în 2009 și 2014.

„Tarlev a preluat acum partidul creat de Valeri Ianioglo, colonel KGB. Eu am lucrat cu el la SIS și ne cunoaștem foarte bine. Ianioglo a înregistrat acest partid în 2022. S-a chinuit câțiva ani să-l înregistreze, iar acum îl oferă cadou lui Tarlev. Credeți că din capul lui a făcut asta? Era un partid regional, din Găgăuzia, dar acum i-au schimbat denumirea în Viitorul Modovei”, scoate la iveală făcătura serviciilor secrete rusești Ivan Diacov.

Ivan Diacov se întreabă dacă Rusia va miza sau nu pe Tarlev în perspectiva viitoarelor alegeri prezidențiale.

„De fapt, nu are importanță cum e numele. Că se numește Guțul, că e Cociu de la Orhei sau candidatele de la Bălți, care peste noapte au câștigau alegerile, mai puțin contează. E vorba de funcția pe care a ocupat-o. Dacă cei de la Moscova vor vrea ca Tarlev să fie președinte, atunci foarte drujno (prietenos n.r.) vor vota pentru el și Partidul „Sansă”, și „Renaștere”, și socialiștii, și nu exclud că și Chicu, dar și doamna de la Comrat. Toți. Iată asta reprezintă o problemă mare. Dacă SIS crede că o să-i meargă și de data asta, iar cei de la conducere râd de Tarlev, după ce acesta a ieșit la televizor și a anunțat, în limba rusă, despre noul partid... Eu am ascultat emisiunea cu participarea lui Tarlev. M-am convins că el nu slujește intereselor R. Moldova. Este fost premier, care a avut acces la secretul de stat. Stă din 2014 la Moscova pe stradela Suharev 26... El de acolo primește banii, bani mari cred eu. El acolo nu spunea povești. Dar asta cum se numește? Dacă el este agent al serviciilor speciale și lucrează oficial pentru Moscova? Nu sunt acuzații, dar povestesc o realitate. Îmi pare rău că eu a trebuit să povestesc. Dar nu se mai poate așa, că se va interveni pe urmă. Cât se mai poate? Suntem într-o sărăcie morală, suntem rătăciți cu totul”, s-a revoltat fostul procuror.

Alegerile-„taburetkă” din Găgăuzia, Orhei și Bălți

Diacov a subliniat că Vasile Tarlev stă din 2014 în centrul Moscovei și, ca fost premier al R. Moldova, a avut acces total la secretul de stat.

„Tarlev reprezintă un pericol, dacă rușii vor miza pe el. Dacă pun miza pe el, atunci e real ca el să devină președinte. Cum acea Guțul (Evghenia Guțul, bașcanul Găgăuziei n.r.)... se spune că e taburetkă (scaun n.r.). Dacă era un obiect în locul ei, oricum era aleasă. La Bălți s-a întâmplat la fel cu acele candidate (propuse de Șor n.r.). Nimeni nu știa cine sunt, dar au fost votate. Dar Vasile Tarlev nu este pur și simplu bombonel (poreclă cu care s-a ales în timpul funcției de premier n.r.)... El va fi trimis în cursa prezidențială ca fost premier, cel mai longeviv din R. Moldova. Dacă te uiți așa, atunci nu te poți agăța de el. Dar nu este chiar așa. Dacă Moscova va avea interes, atunci Tarlev trece liber. Prin preluarea acestui partid, el a dat semnalul. Urmează să se stabilească dacă va fi candidatul Moscovei sau va controla procesul în conformitate cu fișa postului, cea de agent. Dacă va fi el candidatul Moscovei, dacă pe el se va miza, atunci conducerea actuală are mari probleme”, a conchis Ivan Diacov.

Vasile Tarlev, care și-a anunțat recent revenirea în politica din R. Moldova, nu a comentat, deocamdată, declarațiile făcute de consăteanul său, Ivan Diacov.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md