03:36:44 09.05.2021
 
Stiri

Detalii CUTREMURĂTOARE despre spitalizarea lui Nicolae Botgros: Și-a scris testamentul și și-a luat rămas-bun de la fiul său

Actualitate 12.04.2021 16:57 Vizualizări2679 Autor: Ziarul National
Detalii CUTREMURĂTOARE despre spitalizarea lui Nicolae Botgros: Și-a scris testamentul și și-a luat rămas-bun de la fiul său


Dirijorul orchestrei „Lăutarii”, maestrul Nicolae Botgros, care a fost spitalizat în lunile octombrie - noiembrie 2020 din cauza complicațiilor provocate de COVID-19, credea că nu va scăpa cu viață.

Lăutarul își scrisese testamentul și chiar și-a luat rămas-bun de la fiul lui, Corneliu, la telefon.

„În perioada cât a fost internat la spital, cu el au mai fost internați și câțiva apropiați dragi care au decedat. (...) El a luat prea în serios faptul că nu-și va putea reveni”, a povestit Corneliu Botgros.

Fiul maestrului susține că pentru întreaga lor familie acea perioadă a fost foarte grea și le-a mulțumit medicilor că i-au salvat tatăl.

„A mers la spital cu mașina, pentru că a fost diagnosticat cu COVID, după care la radiografie s-a arătat o pneumonie bilaterală care afectase plămânii în proporție de 25%. A mers pe picioarele sale, cu mașina la spital, s-a internat... În cinci zile, pneumonia era de 70%... În aceeași zi a fost transferat la Institutul de Medicină Urgentă, iar în două zile pneumonia afectase deja 80% din plămâni. La un moment dat, era vorba să fie intubat, era la o zi - două de intubare... Știți foarte bine că cei care sunt intubați au foarte puține șanse să revină la viață”, rememorează acum fiul lui Nicolae Botgros.

Corneliu Botgros afirmă că îl auzea pe tatăl său la telefon cum plânge, iar într-o seară l-a telefonat să-și ia rămas-bun cu o voce stinsă.

„Într-o seară când m-a sunat, își lua într-un fel rămas-bun de la mine. Nu-mi venea să cred... Îmi spunea că o să-mi fie greu fără el, dar să fiu bărbat, să fiu tare, să fiu puternic, să merg înainte, indiferent ce se va întâmpla... Mi-a spus că a scris testamentul și că mă va suna o persoană să mi-l transmită...”, își amintește violonistul, care a plâns atunci când a mers să-și ia tatăl acasă de la spital, vindecat de COVID-19.

Chiar dacă s-a tratat, recuperarea dirijorului orchestrei „Lăutarii” va dura un an, iar recent membrii familiei Botgros s-au vaccinat în România împotriva noului coronavirus.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

04.05.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // De la presa liberă l...

30.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Covidul politic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md