04:45:44 11.04.2021
 
Stiri

Deputatul Sîrbu se plânge de „tratament inuman și degradant” și cere Procuraturii să-i pedepsească pe ofițerii SPPS care nu i-au permis să intre în Președinție

Actualitate 03.03.2021 14:47 Vizualizări1426 Autor: Ziarul National
Deputatul Sîrbu se plânge de „tratament inuman și degradant” și cere Procuraturii să-i pedepsească pe ofițerii SPPS care nu i-au permis să intre în Președinție


Deputatul Platformei „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu, a depus o plângere la Procuratura Generală împotriva angajaților Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), care i-au interzis, vinerea trecută, accesul în Președinție pentru a participa la ședința Consiliului Suprem de Securitate în calitate de președinte al Comisiei parlamentare pentru securitate, apărare și ordine publică.

Sîrbu crede că angajații SPPS au încălcat Codul Penal, îngrădindu-i accesul la ședință.

„Pe 26 februarie, ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat, care asigurau paza și protecția Președinției, au dat dovadă de un tratament inuman și degradant, faptă care se înscrie Codul Penal al Republicii Moldova”, a scris Sergiu Sîrbu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Sîrbu, „deputatul are dreptul să intre în orice instituție a statului, după ce se legitimează”.

Zilele trecute, același deputat a cerut Autorității Naționale de Integritate să spună dacă președinta Maia Sandu și consilierul prezidențial Veaceslav Negruță nu ar fi în conflict de interese atunci când se discută subiectul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), adică exact argumentul Maiei Sandu vizavi de interzicerea participării lui Sîrbu la ședința CSS.

„Noi am discutat astăzi despre concesionarea AIC. În situația în care domnul Sîrbu vine dintr-o…, dintr-o grupare parlamentară, unii dintre membrii căreia sunt implicați în subiectele pe care le-am discutat noi astăzi aici, sunt implicați direct... Acest lucru nu înseamnă altceva decât conflict de interese. Și, în acest caz, pornind de la interesul țării, de la interesul finalizării acestor anchete extrem de importante și, mai ales, să reușim să întoarcem AIC statului R. Moldova, am considerat și consider în continuare că domnul Sîrbu nu a putut să asiste la această discuție. L-am informat exact așa și pe dumnealui”, a explicat Maia Sandu pe 26 februarie curent.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md