18:23:51 06.08.2020
 
Stiri

Deputatul Iurie Reniță, replică TĂIOASĂ pentru Ambasadorul Vasnețov, care se simte la Chișinău ca la el acasă: „În cazul nostru, ați apărat interesele Rusiei cu TANCURILE. Nici până astăzi, din 1992, nu v-ați retras trupele de OCUPAȚIE”

Actualitate 09.07.2020 18:42 Vizualizări2372 Autor: Ziarul National
Deputatul Iurie Reniță, replică TĂIOASĂ pentru Ambasadorul Vasnețov, care se simte la Chișinău ca la el acasă: „În cazul nostru, ați apărat interesele Rusiei cu TANCURILE. Nici până astăzi, din 1992, nu v-ați retras trupele de OCUPAȚIE”


Federația Rusă pretinde că nu-i impune R. Moldova un anumit vector de dezvoltare, dar susține că are propriile interese pe care le va apăra. Această declarație făcută de Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, l-a deranjat pe deputatul Iurie Reniță.

Fostul Ambasador al R. Moldova la București menționează că, pentru Rusia, principiile fundamentale ale dreptului internațional, Convenția de la Viena cu privire la relațiile diplomatice din 1961, precum și alte documente relevante ce stabilesc raporturile dintre state sunt doar niște „declarații deșarte”, spuse de ochii lumii.

„În realitate, Rusia acționează conform propriilor principii – ale acaparării de noi teritorii, promovării și susținerii conflictelor teritoriale și a separatismului, cele mai concludente cazuri fiind războiul ruso-moldovenesc din 1992, războaiele cu Georgia, Ucraina s.a. Cum altfel am putea califică recentele declarații ale Ambasadorului rus la Chișinău, care, în stilul tradițional al diplomației ruse, inclusiv al celei țariste și sovietice, declară, ca la el acasă, următoarele: Noi nu dictăm conducerii Republicii Moldova ce vector extern să aleagă. Dar acest fapt nu înseamnă că Rusia nu are propriile interese…Și noi mereu le vom apăra”, a scris Reniță într-o postare pe Facebook.

CITIȚI și Ambasadorul rus la Chișinău: „Nu dictăm vectorul extern, dar Rusia mereu își va apăra interesele în raport cu R. Moldova”

Potrivit lui Reniță, rușii își apără interesele cu tancurile.

„În cazul nostru le-ați aparat chiar cu tancurile, căci nici până astăzi, din 1992, nu v-ați retras trupele de ocupație. Despre această e vorba când vă referiți la apărarea intereselor rusești? Dar cum rămâne cu dreptul fundamental al unui stat suveran de a-și decide, tot în mod suveran și neconstrâns de nimeni, soarta și opțiunile sale de dezvoltare?

Aceasta-i adevărata față a „politicii externe echilibrate", promovată de Dodon, Diacov și Filip! Mai spunea asemenea lucruri Ambasadorul rus, dacă la Chișinău am fi avut o conducere responsabilă, ghidată exclusiv de promovarea și apărarea intereselor noastre naționale și nu ale Federației Ruse?”, a întrebat Iurie Reniță.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Vector 09.07.2020 21:31

Rusia nu impune vre-un vector de dezvoltare Moldovei,este firesc.Vectori de destabilizare,însă i-a pus și-i mai pune încă.Chiar și în Occident și-a găsit complici intermediari pentru a o face,astfel că sa-si spele amprentele.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md