23:43:44 16.10.2019
 
Stiri

Deputații din Blocul „ACUM”, la Penitenciarul din Rezina: Solicită acces la Gheorghe Petic

Politică 18.03.2019 10:42 Vizualizări4321 Autor: Ziarul National
Deputații din Blocul „ACUM”, la Penitenciarul din Rezina: Solicită acces la Gheorghe Petic Adevarul

UPDATE // Deputații Blocului „ACUM” nu putut să-l vadă astăzi pe Gheorghe Petic.

Administrația Națională a Penitenciarelor susține că astăzi la Penitenciarul nr.17-Rezina a fost declarată „zi sanitară”, potrivit unui grafic prealabil, aprobat la începutul anului curent.

„Administrația Penitenciarului nr.17-Rezina nu este în drept să autorizeze întrevederea cu preveniții din penitenciar (inclusiv a prevenitului Petic), fără permisiunea specială a organului de urmărire penală sau instanței de judecată, în procedura căreia se află cauza penală. Totodată, conform prevederilor din Legea despre statutul deputatului în Parlament, deputatul are dreptul de a vizita, orice organ de stat şi obștesc, orice unitate, în modul stabilit de Biroul permanent, însă deputații nu au prezentat o hotărâre a Biroului permanent în sensul celor solicitate în cerere”, se precizează în comunicat.

Mai mult decât atât, deputații nici nu au înștiințat administrația penitenciarului, ceea ce, din nou, contravine legislației.

„Potrivit Codului de executare, unii demnitari, inclusiv deputații în Parlament, pot vizita insituțiile penetenciare în scopul exercitării atribuțiilor de serviciu. Asemenea vizite, evident pot avea loc, fără permisiune specială, în cadrul controlului parlamentar cu respectarea prevederilor Regulamentului Parlamentului și înștiințarea prealabilă a adminsitrației penetenciarului în vederea asigurării securității. Despre un control parlamentar nu am fost înștiințați. În același timp, menționăm că această normă legală nu vine să anuleze procedurile ce ține de vizitarea deținuților sau preveniților în mod individual, proceduri care urmează a fi respectate. Prin urmare, reiterăm imposibilitatea de acordare a întrevederii solicitate, ținând cont de dispozițiile prohibitive ale normelor citate supra”, menționează reprezentanții ANP.

Cu toate acestea, administrația penitenciarului a recepționat coletul adus deținutului Petic.


Cel puțin 15 deputați ai Blocului „ACUM” se află acum în fața Penitenciarului de la Rezina, solicitând acces la membrul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Gheorghe Petic, încarcerat aici.

„Am venit să-l vizităm pe colegul nostru, fiindcă ne facem griji pentru sănătatea lui. El a slăbit foarte mult și este torturat prin înfometare”, a declarat deputata Inga Grigoriu.

Deputații așteaptă administrația Penitenciarului pentru a afla dacă vor putea să-l vadă pe Petic.

Amintim că Gheorghe Petic este cercetat pentru viol, dar el se declară nevinovat, afirmând că e vorba de un dosar la comandă, după ce a dezvăluit schemele de contrabandă cu țigări de la frontieră.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Aurel 18.03.2019 11:51

Vilatorul trebuie să stea după gratiii și gata.

Ion 18.03.2019 11:53

Deputatii astia din ACUM e timpul sa se trezeasca la viata, au fost votati nu pentru reglarea conturilor proprii si a membrilor de partid.

Egor 18.03.2019 14:48

LA PUȘCĂRIE CU PETIC. PREA DEGRABĂ SE CRED EI DEPUTAȚI. DEPUTAȚI DE LA BORTA CURULUI.

Spencer 18.03.2019 15:16

Se vede că Năstase a avut nevoie de deputăție ca să se plimbe liber prin penitecniare, la Petic, la Filat, la Platon.

Diana 19.03.2019 09:47

De ce nu merg direct la șeful penitenciarului,din start??doar este clar că subalternii îndeplinesc nemijlocit indicațiile șefului,de ce el se ascunde și îi pune pe ăștia mai mici sa se lămurească??odată ce ești șef, înseamnă că poarta tu răspunderea, dar nu alții trebuie să o facă pentru tine...dacă nu ești în stare, atunci cedează locul.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.10.2019 09:03 Nicolae Negru Chișinău, capitala Europei de la Lisa...

11.10.2019 08:59 Nicolae Negru Cine îl va salva pe Plahotniuc?

07.10.2019 09:23 Nicolae Negru Într-o căsătorie de interes, Dodon și...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are șanse să câștige funcția de primar general al Chișinăului la alegerile locale din octombrie 2019?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md